Slovenija
13 ogledov

Teden glavobolov in veselja

Zgodba čilskih rudarjev je navdušila svet. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Medtem ko so povolilni teden doma kljub hladnemu vremenu grela trenja v koaliciji, se je v Čilu po 69 dneh srečno končala drama leta z rudarji, ki so 17 dni veljali za mrtve.

Na začetku tedna so imele stranke še vedno veliko dela s preštevanjem vrst po nedeljskih lokalnih volitvah, ki jih je eden od medijev uvrstil kar med črno kroniko. A volitve so bile hitro pozabljene, potem ko so v koaliciji znova bruhnili na plano različno pogledi, predvsem glede energetske prihodnosti države. Zares in SD sta si pošteno skočila v lase zaradi gospodarske ministrice Darje Radić, padale so besede, kot je interpelacija. Še posebej zanimiv je bil spopad obeh podmladkov, saj so bodoči voditelji države veščine urili na obtožbah o dejanski moči Gregorja Golobiča.

Povrh vsega je vlada premierja Boruta Pahorja z ukinitvijo kadrovsko-akreditacijskega sveta po mnenju mnogih pojedla eno glavnih obljub o nepristranskem imenovanju funkcionarjev. Dobra novica za vlado in vse, ki so že čutili posledico večdnevne stavke v javnem sektorju, je podpis sporazuma o njenem končanju. Popustili sta obe strani, a poglavitni problemi ostajajo. Nepopustljivih pa ostaja del policistov, ki bodo stavko še zaostrili.

Delavce Vegrada in Hildo Tovšak je ta teden povezalo dejstvo, da oboji odhajajo iz družbe. Prvi zaradi stečaja, prva dama pa gre v pokoj. Ali bo kazensko odgovarjala za dogajanje v propadlem velikanu, še ni jasno.

Rdeče blato je ta teden na Madžarskem še vedno povzročalo nespečnost bližnjim prebivalcem, soji žarometov svetovne javnosti pa so se v sredo obrnili na Čile, kjer so po 69 dneh bivanja pod zemljo rudnika v zahtevni, a brezhibni akciji na plano potegnili vseh 33 rudarjev. Nekateri med njimi so raje padli v objem ljubic, kot žena.

Sicer pa je športno področje enako kot zmaga slovenske nogometne reprezentance v Estoniji zaznamovalo divjanje srbskih navijačev v Genovi. Voznik, v katerega se je zaletel nesrečni Jure Robič, naj bi vozil pod vplivom alkohola, Angelina Jolie pa je jezna, ker so ji v BiH prepovedali snemanje filma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.