Slovenija
21 ogledov

Teden Karitas – priznanje 9.000 prostovoljcem

Karitas je takoj po poplavah iz svojega sklada že razdelil 35 tisoč evrov. Najve Žurnal24 main
Začenja se teden Karitas, letos pod nazivom Srce, ki vidi. Teden je nekakšno priznanje več kot 9.000 aktivnim prostovoljcem.

Osrednja dogodka tedna Karitas bosta v soboto – srečanje prostovoljcev Karitas na Ponikvi in tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, številne dogodke pa ves teden pripravljajo na lokalni ravni. Teden daje priznanje in spodbudo več kot 9.000 aktivnim prostovoljcem Karitas, ki poklanjajo svoj čas za delo za ljudi v stiski in z njimi. Prav tako pa želijo v tem tednu v smislu družbene pravičnosti poudariti dostojanstvo vsakega človeka v stiski, na katerega želijo pri pomoči pogledati "ne samo skozi statistiko, različna dokazila in njegovo preteklost, ampak predvsem s sočutjem", so pojasnili na Slovenski karitas.

V soboto se bodo na Ponikvi po njihovih navedbah tudi letos zbrali prostovoljci Karitas iz vse Slovenije, pričakujejo jih med 1.500 in 2.000. Tradicionalni 21. koncert Klic dobrote, ki ga Karitas pripravlja v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija za družine v stiski, pa se bo v soboto v Celju začel ob 20. uri. Prav tako so letos pripravili tudi dobrodelno licitacijo grafike umetnika Leonarda Cohena, ki na spletni strani Karitas poteka že od prejšnjega tedna in se bo zaključila na večer koncerta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.