Slovenija
19 ogledov

Teden lahko prinese tudi nekaj snega

sneg Anže Petkovšek
Po lepi in sončni nedelji danes deževen dan, jutri sonce, v nadaljevanju tedna pa celo možnost snežnih padavin.

"Hladna fronta je dosegla zahodne in severne Alpe, popoldne bo prešla tudi Slovenijo. Pred njo k nam priteka razmeroma topel in vlažen zrak, večinoma oblačno bo danes čez dan, rahlo bo rosilo in deževalo," napoveduje Brane Gregorčič z Arsa.

Popoldne ob prehodu hladne fronte pričakujejo nekaj več dežja, tudi kakšno ploho, vendar do večera bo ta hladna fronta že prešla Slovenijo. Ponoči se bo postopno jasnilo, jutri bo večinoma sončno in relativno toplo, v notranjosti države bodo temperature dosegle 11 stopinj, na Primorskem pa vse do 15.

Med sredo in četrtkom bo nato Slovenijo spet dosegla hladna fronta, ki bo nekoliko bolj izrazita, tudi nekaj snega se lahko znajde vse do nižin in to predvsem v južnih krajih Slovenije. "Tisti sneg bo verjetno še isti dan tudi skopnel," pri tem potolaži Brane Gregorčič z Arsa, v četrtek popoldne se bo namreč v severnih in zahodnih krajih že delno zjasnilo.

Jasen dan se obeta tudi v soboto, medtem ko bo v nedeljo spet nekaj več oblačnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.