Slovenija
19 ogledov

Teden za novega rektorja

Šime Ivanjko pravi, da bo volilna komisija pozorna tudi na vse morebitne kršitve Žurnal24 main
Volitve. V ponedeljek na predčasne, v torek bo šlo zares.

V ponedeljek se bo na predčasnih in v torek na rednih volitvah 1.239 volilnih upravičencev odločalo, kdo bo v naslednjem mandatu vodil Univerzo v Mariboru.

Petina glasov je študentskih
Sedanji rektor Ivan Rozman ni mogel več kandidirati, saj lahko vodi univerzo le dva mandata. Njegov drugi mandat pa poteče maja.

“Pri nas imajo volilno pravico za volitve rektorja vsi visokošolski učitelji, znanstveni delavci in visokošolski sodelavci, ki so na univerzi zaposleni, ne glede na zasedbo pedagoškega in raziskovalnega delovnega mesta. Volilno pravico imajo tudi študentje, in sicer eno petino od glasov vseh visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev in visokošolskih sodelavcev, ki so na univerzi zaposleni,” je pojasnil Šime Ivanjko, predsednik volilne komisije 
rektorskih volitev.

Drugi krog 15. decembra
Upravičenci bodo lahko volili na predčasnih volitvah, 6. decembra, med 10. in 16. uro v prostorih univerze in ob isti uri na rednih volitvah, ki bodo na vseh fakultetah. Rezultati volitev bodo znani v torek zvečer.

“Če kateri od kandidatov ne zbere več kot 50 odstotkov glasov, gresta prva dva v drugi krog volitev; ta bo 15. decembra,” je dodal Ivanjko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.