Slovenija
18505 ogledov

Tega na ljubljanskih ulicah ne bo več

električni skiro bolt Profimedia
Izposoja električnih skirojev podjetja Bolt v Ljubljani do konca zime ne bo mogoča.

V podjetju so se tako odločili, da bi udeležence v prometu zaščitili pred potencialno nevarnimi vožnjami v času zimskih padavin in mraza ter jih opozorili na odgovorno uporabo električnih skirojev.

Bolt je s 300 električnimi skiroji prišel v Ljubljano julija letos, pozneje je njihovo število prilagajal potrebam uporabnikov.

Prva sezona v Sloveniji je bila zelo uspešna, so danes sporočili iz Bolta. V povprečju so si uporabniki izposodili njihov skiro za 2,3 kilometra dolgo vožnjo, najdaljša pa je merila 35 kilometrov. Največ izposoj beležijo v času med 16. in 19. uro, najbolj zaseden dan je petek.

"Pregled načina uporabe električnih skuterjev kaže, da so Slovenci skiroje sprejeli kot praktično prevozno sredstvo, s katerim ohranjajo mikromobilnost tudi v mestnem središču v času prometnih zamaškov," ugotavljajo pri Boltu. Najpogostejši cilj uporabnikov njihovih skirojev je Prešernov trg v središču Ljubljane.

e-skiro | Avtor: Profimedia Profimedia

"Naš cilj je ponuditi najvarnejšo rešitev za mikromobilnost v mestih, kjer delujemo. Eden od načinov, kako to dosežemo, je tudi ta, da v zimskem času, ko je uporaba skirojev nevarnejša, zamrznemo uporabo električnih skirojev," je dejal direktor mikromobilnosti za Slovenijo in Hrvaško pri Boltu Ivan Begović.

Pri Boltu so poudarili, da je njihova vizija pomagati graditi mesta za ljudi, ne avtomobile. Njen bistveni del pa je varnost vseh udeležencev v prometu ter nenehne izboljšave varnostnih standardov, so dodali.

Prihod Bolta v Ljubljano je sicer povzročil tudi nekaj nejevolje, saj uporabniki puščajo električne skiroje vsepovsod, med drugim na pločnikih, zelenicah in kolesarskih stezah, s čimer ovirajo invalide, pešce in kolesarje. Ljubljanski župan Zoran Janković je že poleti povedal, da bodo poskušali v sodelovanju s podjetjem najti rešitev, na novinarski konferenci ta teden pa je razkril, da bodo spomladi po mestu zarisali postajališča za ta prevozna sredstva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.