Slovenija
30 ogledov

''Tega ne morem več prenašati''

Žurnal24 main
Notranja ministrica Kresalova je pregon Jelinčiča predlagala zaradi navajanja vsebin iz domnevnega elektronskega komuniciranja med njo in državnim sekretarjem Goranom Klemenčičem, ki ga baje ni bilo.

Kresalova je danes zatrdila, da je vse skupaj lažno, da je vsa dokumentacija ponarejena in da je vse skupaj  namenjeno njeni diskreditaciji. ''Tega ne morem več prenašati,'' pravi ministrica.  Predlog za pregon pa je vložila, ker obstajajo jasni znaki kaznivega dejanja.

Tožbo napovedal tudi Klemenčič
Po navedbah časnika Delo je ministrica to storila zaradi obstoja suma storitve kaznivega dejanja zoper čast in dobro ime. Klemenčič je že napovedal, da bo Jelinčiča tudi civilno tožil, razmišlja pa še o prijavi Reporterja novinarskemu razsodišču.

Tednik je namreč objavil sporni pogovor z Jelinčičem, minuli teden pa ga (Klemenčiča) je novinar Reporterja spraševal, ali uporablja elektronski naslov gorazd.klemencic, pojasnjuje sekretar. Elektronska pisma naj bi bila poslana med naslovnikoma katarina.kresal@gov.si in gorazd.klemencic@gov.si. Dokumenti pa naj bi po Jelinčičevih besedah dokazovali, da je policijsko akcijo 9. marca usmerjala Kresalova.

Tako Kresalova kot Klemenčič sta takšno korespondenco zanikala, pa tudi Jelinčič je v pogovoru za Reporter dejal, da ne ve, ali je verodostojna. Klemenčič je avtorje domnevne korespondence označil za "navadne šalabajzerje".

Novinar začuden
Na Klemenčičeve izjave, da naj bi v zadevi domnevne korespondence med njim in Kresalovo "vede sodelovali" tudi novinarji, ter o morebitni prijavi na častno novinarsko razsodišče se je odzval tudi avtor pogovora Igor Kršinar.

"Na domnevno korespondenco med Kresalovo in Klemenčičem se je prvak SNS Zmago Jelinčič skliceval, ko sem ga v intervjuju vprašal, ali verjame, da naj bi bila notranja ministrica o kriminalistični akciji obveščena šele po tem, ko so kriminalisti začeli s hišnimi preiskavami. Po intervjuju sem preveril pri policiji, notranji ministrici in državnem sekretarju, koliko sta vedela o kriminalistični preiskavi, preden sta bila o njej uradno obveščena, državnega sekretarja pa sem posebej vprašal, ali uporablja elektronsko pošto gorazd.klemencic@gov.si," pojasnjuje Kršinar.

Dodaja, da je odgovore objavil v posebnem članku in ob tem dodal, da je državnemu sekretarju ime Goran in ne Gorazd ter da elektronski naslov gorazd.klemencic@gov.si ne obstaja. O tem je obvestil tudi Jelinčiča, ki bi ob avtorizaciji lahko tudi spremenil odgovor, vendar je vztrajal pri prvotnem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.