Slovenija
11 ogledov

'Tega ni mogoče zdržati'

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Število zaposlenih v portoroškem kazinuj se bo zmanjšalo, saj so stroški dela previsoki.
"Ne glede na to, katera uprava bo vodila družbo, tudi če bi nas zamenjali, ostaja dejstvo, da so krizni ukrepi za zmanjšanje stroškov dela nujni,” poudarja Dušan Mes, član uprave portoroškega kazinoja.

Program odpuščanja

Včeraj se je vodstvo sešlo s predstavniki sveta delavcev. Pogovarjali so se o novi sistematizaciji in kadrovskem načrtu, ki ji bo sledil. Spremembe bodo prinesle od 30- do 40-odstotno znižanje stroškov dela.

“Posega v plače s sistematizacijo ne bo, razen v primerih, ko se bodo delovna mesta na novo oblikovala. Upoštevali bomo smiselne pripombe, na primer da varnost ostane v sklopu podjetja,” razlaga Mes.

V prihodnjih dneh bodo pripravili še kadrovski načrt, ki naj bi zagotovil rentabilno poslovanje družbe, število zaposlenih se bo zmanjšalo. Program odpuščanja bodo pripravili skupaj s sindikati.

V Hitu ukrepi še skrivnost
V novogoriškem Hitu, ki je v prvih sedmih mesecih letos pridelal za 3,7 milijona evrov izgube, o ukrepih za znižanje stroškov in prilagoditev prihodkom družbe, ki naj bi bili znani do konca septembra, še ne želijo govoriti.

“Uprava te ukrepe intenzivno pripravlja. V kratkem bodo predstavljeni nadzornemu svetu,” je bilo vse, kar je na to temo včeraj povedal vodja korporativnega komuniciranja v Hitu Tilen Majnardi.

Novi predsednik uprave Drago Podobnik je že pred začetkom svojega mandata zatrdil, da bo odpuščanje zadnji korak. V Hitu so sicer od konca leta 2007 število delavcev z več kot 1.900 znižali za 150.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.