Slovenija
35614 ogledov

Toliko višje bo nadomestilo za prevoz na delo in kilometrina na službeni poti

Denar, evro Profimedia
Po predlogu bo neobdavčena kilometrina za prevoz na delo znašala 0,21 evra.

Omilitveni ukrepi, o katerih bo v četrtek odločala vlada, med drugim predvidevajo zvišanje neobdavčenega zneska povračila stroškov za prevoz na delo. Po predlogu ministrstva za finance, ki je objavljen med vladnimi gradivi, naj bi se povračilo z zdajšnjih 0,18 evra s 1. julijem zvišalo na 0,21 evra na kilometer.

Za šest centov na 0,43 evra je medtem v vladnem gradivu predviden dvig zneska kilometrine za povračilo stroškov na službenem potovanju.

Ukrep v veljavo s 1. julijem

Dvig neobdavčenega zneska povračila stroškov za prevoz na delo je prejšnji teden ob napovedi delne regulacije cen pogonskih goriv - ta je začela veljati v torek - napovedal premier Robert Golob. Ukrep bo začel veljati 1. julija, ob tem pa bodo takrat po napovedih začeli veljati tudi drugi omilitveni ukrepi, s katerimi vlada naslavlja krizo, ki so jo povzročile visoke cene naftnih derivatov.

Tako se bo takrat zvišalo tudi povračilo zneska trošarin za prevoznike v javnem potniškem prometu, tako se bo razbremenilo tudi kmete. Ustrezno rešitev naj bi našli tudi za avtoprevoznike. Danes so se ti na to temo sestali z ministrom za infrastrukturo Bojanom Kumrom, ki bo ob 14. uri podal tudi izjavo za medije.

Golob je v torek že napovedal, da bo vlada izenačila cene dizla za avtoprevoznike na avtocestah s tistimi zunaj avtocest, a podrobneje ukrepa ni pojasnil. Spletne Finance danes pišejo, da naj bi vlada cene izenačila s posebnimi popusti, za katere naj bi se dogovorila pri Petrolu, in ne na podlagi posebnega zakona, akta ali uredbe.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 12
  • pofukanavlada22 10:49 23.junij 2022.

    waw mislim da bom zdaj obogatel, porini si une 3 cente v šupak

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:54 23.junij 2022.

    Vauuuu, to pa bo bogatija. V večini podjetjih je vsako leto slabše kar se tiče danarnega nadomestila za prevoz na delo. Bi bilo potrebno tudi to področje malo prevetriti.

  • a9e68efe34e5be05967171b921c868fb1defe8c4 00:47 23.junij 2022.

    Človek je "prezaposlen" v Litiji,a,lepše od Urške bilo ni nobene.