Slovenija
68 ogledov

Janša: "Sodnica ščiti največji kriminal v naši novejši zgodovini!"

Janez Janša Žurnal24 main
Predsednik stranke Janez Janša je v odzivu na današnje preiskave v prostorih SDS napovedal, da strežnikov ne bodo izročili. Tanko napovedal obstrukcijo seje državnega zbora.

"Preiskovalna sodnica, ki očitno ščiti največji kriminal v novejši slovenski zgodovini, kar je rop slovenskih bank zagotovo bil, in dokumentacije iz NLB ne želi izročiti preiskovalni komisiji, je očitno našla neko nišo za to, da škodi največji opozicijski stranki," je v izjavi za javnost povedal Janša. S tem je mislil na odredbo sodnice Deše Cener, ki je dala odredbo za preiskavo. 

"Ta sodnica je podpisala odredbo, da se na Trstenjakovi 8 preiščejo poslovni prostori mag. Andreja Širclja, predsednika Komisije za nadzor javnih financ v Državnem zboru," je dejal Janša. "Gospod Šircelj pisarne nima na Trstenjakovi 8, temveč v Državnem zboru, ker je predsednik te komisije. In tisti, ki so podpisali to odredbo, to vedo. Pisarne tukaj zato ne bodo našli."

Janša ocenjuje, da želijo na ta način zaseči tudi vse podatke z njihovega strežnika, kjer ima elektronsko pošto med 15 in 20 tisoč njihovih članov. "Gre za zelo bizaren izgovor," pravi predsednik SDS. "Torej sprožiš postopek proti enemu od naših članov, ki ima elektronsko pošto na našem strežniku, zasežeš naš strežnik in tako prideš do celotne elektronske komunikacije največje opozicijske stranke za deset let nazaj. Mislim, da si takšnega posega s tako bizarnim izgovorom ne bi spomnil niti Lukašenko v Belorusiji."


"Na ta način se skuša za nazaj upravičiti besede predsednika vlade gospoda Cerarja in državnega sekretarja Dragonje, ki sta ob razpravah, ki smo jih imeli v Državnem zboru v zvezi z menjavami v tako imenovani slabi banki oz. DUTB napovedovala ukrepe, češ boste videli, kaj bo še prišlo,
" je prepričan Janša. "Gre za dodatno porcijo diskreditacije, potem ko se je likvidacija v slabi banki že zgodila. To je sama vsebina te odredbe."

Na vprašanje novinarjev, ali bodo ovirali preiskavo, je povedal, da ne, da pa bodo preprečili zlorabo. "Preiskovalci so v stavbi in čakajo na prihod odvetnika. Slovenska demokratska stranka strežnika ne bo izročila."

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko pa je v odzivu zapisal, da si predstavlja, da je preiskava odrejena zato, ker je Šircelj krajše obdobje deloval v Družbi za upravljanje terjatev bank oziroma v t. i. slabi banki.  "Vendar, glede na to, da se je preiskava razširila tudi na prostore Slovenske demokratske stranke, predpostavljam, da gre tudi za maščevanje koalicije Slovenski demokratski stranki," je dejal Šircelj. "Potrebno je vedeti, da je nedavno sklical tudi Komisijo za nadzor javnih financ, na kateri so obravnavali financiranje ene izmed političnih strank, ki naj bi bilo posredno ali neposredno izpeljano iz tujine, o tem se je veliko govorilo v hrvaških medijih; tudi oseba, ki je nakazala ta denar, je to večkrat javno potrdila."

Tanko napovedal obstrukcijo

Drugi razlog za današnje preiskave pa so po mnenju Jožeta Tanka vse dejavnosti, ki so povezane z referendumom in povezane z uporom skorajda večine strokovne javnosti proti posameznim ministrom. "Priča smo uporu proti ministru Mramorju in ministru Koprivnikarju, upor je tudi v zdravstvu, kulturi in dogaja se upor lokalnih skupnostih," je dejal Tanko. "Prepričan sem, da poskuša vlada vse te poudarke preusmeriti na policijsko preiskavo v Slovenski demokratski stranki in pri mag. Andreju Širclju."

Na novinarsko vprašanje o tem, ali NPU preiskuje samo poslanca Širclja ali celotno stranko, pa je vodja poslanske skupine SDS odgovoril, da je videl le odredbo, ki se nanaša na stranko, in v kateri je zapisano, da je potrebno preiskati strankine prostore in vse pritikline, da se zapečati server stranke in se odvzame možnost komunikacije s članstvom. Napovedal je obstrukcijo seje Državnega zbora. 

Komentarjev 36
  • stilist 09:19 16.december 2015.

    Ko vernikom omeniš zgodovino velikega vodje, ker spremenijo temo.

  • stilist 09:18 16.december 2015.

    Ti pa res potrebuješ vodjo, da te usmerja!

  • Papaja Popi 08:45 16.december 2015.

    Kriminalisti preiskujejo kriminalce !Kaj tu ni jasnega ?Če nimajo kaj skrivati, se nimajo kaj bati !Sicer pa, kdo je ta SDS, da se z njo ukvarja vsa država ?Kalimero ne more sprejeti, da je z njim ...prikaži več konec na vseh področjih