Slovenija
16 ogledov

Tehnični pregled Stožic tik pred zdajci

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Komisija MOP bo ponovni tehnični pregled Športnega centra Stožice opravila zadnji dan pred tekmama ob odprtju, ki bosta 10. in 11. avgusta.

Tehnični pregled športnih objektov v Stožicah je razpisan za ponedeljek, so za STA pojasnili na ministrstvu za okolje in prostor. Če bo vse v redu, lahko objekti uporabno dovoljenje dobijo v torek dopoldne, na dan otvoritvene košarkarske tekme.

Ministrstvo je sicer opravilo že dva tehnična pregleda objektov Športnega centra Stožice, in sicer 16. in 28. junija. Ugotovljene pomanjkljivosti so se nanašale na tehnično dokumentacijo in nedokončana gradbena dela.

Tehnični pregled lahko, kot so za STA pojasnili na ministrstvu, traja najmanj pol dneva, lahko pa tudi ves dan ali več dni. Če je vse v redu, je običajno uporabno dovoljenje izdano naslednji dan, kar v omenjenem primeru pomeni na dan predvidene košarkarske tekme med Slovenijo in Španijo.

Ljubljanski župan Zoran Janković je že večkrat poudaril, da ga to ne skrbi in da je prepričan, da bodo vse pomanjkljivosti pravočasno odpravljene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.