Slovenija
30 ogledov

Tehnični pregledi neprimernim vozilom

poškodba, zavarovanje Shutterstock
Po kriminalistični preiskavi na Tehničnih pregledih v Idriji ni več mogoče nezakonito opraviti tehničnega pregleda vozil.

Kriminalisti so končali preiskavo domnevnih korupcijskih kaznivih dejanj pri opravljanju tehničnih pregledov v Idriji. Trem osebam (22, 38 in 52 let) so odvzeli prostost, med drugim tudi tehničnemu pregledniku na Tehničnih pregledih v Idriji. Vsi trije so sicer že na prostosti.

Več kaznivih dejanj

V okviru preiskave so kriminalisti ugotovili, da se je skupina osumljencev ukvarjala s kaznivimi dejanji korupcije. Dve osebi (21 in 31 let) sta ovadeni zaradi suma storitve kaznivega dejanja dajanja daril za nezakonito posredovanje, mlajši prej omenjeni osebi pa zaradi suma storitve več kaznivih dejanj sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje.

Tehničnega preglednika so kriminalisti ovadili zaradi suma storitve več kaznivih dejanj – zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter ponareditev ali uničenje uradne listine. Enaindvajsetletnik je bil ovaden zaradi suma ponarejanja listin, 31-letnik pa zaradi overitve lažne vsebine. Novogoriški kriminalisti so obema zasegli registrske tablice in prometno dovoljenje ter za vozila odredili izredni tehnični pregled.

Vsi nezakoniti tehnični znova v postopek registracije

Vsi vozniki motornih vozil, ki so na takšen nezakonit način opravili tehnični pregled oziroma pridobili zapisnik o tehničnem pregledu za motorna vozila, bodo morali ves postopek registracije vozil obnoviti. Ugotovljeno je namreč bilo, da so bila tako registrirana motorna vozila večinoma starejše izdelave in tehnično niso bila povsem brezhibna, kar nenazadnje vpliva tudi na stopnjo varnosti omenjenih vozil v cestnem prometu. Po ugotovitvah so posamezniki za tovrstne usluge plačevali od 80 do 90 evrov na vozilo.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:13 25.april 2012.

    A je tako težko odkriti policiji avtomobile , ki so teh. nepravilni ? Ja sam v auspuh ga pogledaš , pa takoj vidiš kolk je ura in to od Tamičev do starih DOBRIH golfov! Ko takega dohitiš , adijo tvoj ...prikaži večj air condition! Verzirani lahko še ugotovijo ali vozi na nafto ali kurilca, ker je vonj malo drugačen!