Slovenija
5 ogledov

Tek trojk in pohod ob žici

Tek in pohod potekata po poti, kjer je okupirano Ljubljano med drugo svetovno vo
1/4
Žurnal24 main
Ob prazniku Ljubljane tek trojk in rekreativni pohod po Poti ob žici. Prek 30 tisoč udeležencev.
Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI. Če imate svoje, nam jih lahko pošljete in objavili jih bomo na našem portalu. Več o pošiljanju fotografij preberi pod prispevkom!

V Ljubljani sta danes potekala rekreativni pohod okoli Ljubljane in tek trojk. Dogodka, ki poteka že od četrtka, se je v treh dneh skupaj udeležilo 30.978 ljudi, je za STA dejal vodja prireditve Gojko Zalokar.

Rekreacijskega pohoda (med vsaj dvema kontrolnima točkama) se je udeležilo 1505 ljudi, na 35 kilometrsko pot okoli Ljubljane pa se je podalo 4365 udeležencev.

Pohoda po poti se je v okviru tridnevne prireditve udeležilo tudi 5631 otorok iz ljubljanskih vrtcev, 11.481 osnovnošolcev in približno 1000 dijakov srednjih šol.

Na teku trojk je na daljši progi 29-kilometrski progi sodelovalo 180 skupin, na krajši 12,5-kilometrski pa 1252, kar je skupaj 4296 udeležencev.

Ob 13. uri je bila v središču mesta proslava ob 70. obletnici Osvobodilne fronte. Zbrane sta nagovorila predsednik zveze združenj borcev Janez Stanovnik in župan Zoran Janković.

Zaradi prireditve so zaprte nekatere ceste v središču mesta. Popolni zapori ceste bosta na Slovenski cesti od Ajdovščine do Šubišičeve ulice do 20. ure ter na Vilharjevi cesti od Dunajske do Železne ceste do 18. ure. Oviran bo tudi promet na nekaterih drugih odsekih v njeni okolici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.