Slovenija
10 ogledov

Tek za Amadeo

Amadea Tek za Srečkom
Nov športni podvig za pomoč deklici Amadei, ki se je rodila s cistično fibrozo. Z materjo samohranilko živi v plesnivem stanovanju, kar še dodatno ogroža njeno življenje. Zanju bo pod okriljem društva Never give up tekel Srečko Deželak.

Danes 11-letna Amadea je prestala že tri operacije, dve leti je imela stomo. Kljub zdravljenju se je njeno zdravje pri treh letih še poslabšalo; nehala je rasti in se rediti, zato jo mora mamica hraniti po sondi. In kot da še ni bilo dovolj, ju je zapustil oče, izpraznil bančni račun in jima pustil le dolg. Amadejina mamica službe ne dobi, saj je kot samohranilka s hudo bolnim otrokom težko zaposljiva.

Stroški zdravljenja so že zdavnaj presegli njune dohodke; Amadea potrebuje kakovostno visoko kalorično hrano in prehranske dodatke, ki jih zavarovalnica ne krije v celoti, prav tako ne krije v celoti fizioterapije, nov inhalator pa lahko dobi Amadea vsakih pet let brezplačno, a kaj ko ga toliko potrebuje, da se pokvari že po dveh letih in pol. Ker mora njena mamica odplačevati še dolgove nekdanjega moža, s hčerko živita med plesnivimi stenami in pod streho, ki se bo kmalu zrušila nanju.

Tek za SREČkOm

Rekreativni tekač Srečko Deželak se je pod okriljem športno-humanitarnega društva Never give up, ki je že spomladi uspešno izvedlo humanitarno akcijo 10 krogov za 10 nasmehov, odločil za humanitarni športni podvig. Od 15. do 21. oktobra bo vsak dan v vseh slovenskih regijah pretekel 100 kilometrov, skupno kar 700 kilometrov, v tem času pa lahko nakažete sredstva za Amadeo (podatki za nakazilo so v okvirčku). Tekel pa ne bo le zanjo, ampak tudi v opozorilo voznikom, da so v prometu prisotni tudi šibkejši udeleženci, na katere morajo biti pozorni. Srečko je namreč delal kot policist, danes pa ima podjetje, ki se med drugim ukvarja tudi s prometno varnostjo. Ker bo tekel po prometnih cestah, iz varnostnih razlogov ne bo povabil nikogar, da se mu pridruži. "Če pa bo kak tekaški kolega prišel, ga ne bom poslal domov," pravi Srečko. Bo pa moral vsak, ki bi se mu pridružil, upoštevati varnostna pravila.

Več o akciji in tekaški trasi si lahko preberete na spletni strani Tek za SREČkOm.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.