Slovenija
37 ogledov

Tekavčičeva vs. Janković

Po napovedih iz SD bo Janković le imel protikandidatko na volitvah za ljubljansk Boštjan Tacol
Lokalne volitve. Mestni odbori levega trojčka se bodo sestali naslednji teden.

Težko bodo našli nekoga, ki bolj verjame v levo opcijo kot jaz.
Zoran Janković

 

Metka Tekavčič je edina v igri za župansko kandidatko SD na lokalnih volitvah, pravi naš vir. Vendar predsednica mestnega odbora želi še podporo LDS in Zaresa. Če je ne bo dobila, je najverjetnejša možnost, da bo levi trojček podprl Zorana Jankovića. Tekavčičeva nam je včeraj povedala le, da se bodo stranke levice sestale ta teden.

Težava je najti kandidata
Janković je dejal, da ga podpora SD ne zanima in da se morajo o tem odločiti sami. Se je pa o volitvah pogovarjal s šefico LDS Katarino Kresal. Stranke na levici naj bi namreč županu dale jasno vedeti, da bo moral, če želi pomoč države pri reševanju nasedlega projekta v Stožicah, v naslednjem mandatu iskati soglasje za projekte tudi pri njih.

Janković, kot kaže, noče pristati na to, da na volitvah ne bi nastopil s svojo listo, na roko pa mu hodi tudi to, da imajo na levici težave z iskanjem primernega kandidata. "Težko bodo našli koga, ki bolj verjame v levo opcijo kot jaz. Samo poglejte, kako je Ljubljana glasovala na volitvah in referendumih. Slovenija je bila brez Ljubljane proti arbitražnemu sporazumu," je prepričan v svojo moč v Ljubljani dejal župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.