Slovenija
85 ogledov

Tekli za pomoč družini ubitega policista

Dobrodelni tek v Tacnu
1/17
Sindikat policistov Slovenije
Na dobrodelnem teku za pomoč družini pokojnega policista Damijana Kukoviča so njegovi kolegi, nekdanji sodelavci in ostalu zbrali za skoraj 3500 evrov.

Skoraj 3500 evrov bodo policisti v naslednjih dneh predali ženi in otrokoma ustreljenega kolega, policista Damijana Kukoviča. Toliko so namreč zbrali v devetih urah s prostovoljnimi prispevki in poskrbeli, da družina v najtežjih trenutkih ni ostala sama.

Policija je namreč skupaj s Sindikatom policistov Slovenije in na pobudo tekačice Olge Kantužer Deželak v Tacnu pripravila dobrodelni tek za družino konec avgusta ustreljenega policista, kar je predstavljalo simbolni zaključek obširnejše dobrodelne akcije.

"Policisti smo strnili vrste in z nesebično gesto pokazali pripadnost in predanost svojemu poklicu, svojemu pokojnemu kolegu. Naši akciji so se pridružili še številni tekači in dobrotniki, ki so s sočutjem do družine nesebično pomagali po svojih najboljšim močeh," pove Monika Golob iz omenjenega sindikata.

Stadion Policijske akademije je pokal po šivih, zaradi dobrih ljudi in tudi izjemnih športnikov; skozi dan se je zvrstilo okrog 500 tekačic in tekačev. Akciji so se med drugim pridružili tudi Helena Žigon, vrhunska maratonka, Matej Markovič, humanitarec in športnik, Ana Lukner, ustanoviteljica fundacije Anina zvezdica ter ogromno policistk in policistov.

Akcijo so podprli tudi v Sindikatu vojske, obrambe in zaščite, Sindikatu pilotov ministrstva za obrambo in Sindikatu ministrstva za obrambo. Poročilo o zbranem denarju bodo pripravili do konca meseca, ko bodo zaključili še sms donacije POLICIST5 na številko 1919.

Akciji se je pridružila tudi ekipa portala Žurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.