Slovenija
19 ogledov

Tekme visijo na nitki

Hokejska dvorana Podmežakla je po odločbi gradbenega inšpektorata zaprta, ker na Žurnal24 main
Podmežakla. Zaprli hokejsko dvorano, ker nima uporabnega dovoljenja.

Gradbena inšpekcija je zaprla hokejsko dvorano Podmežakla, saj nima uporabnega dovoljenja, pojasnjujejo na Občini Jesenice, kjer so na odločbo gradbenega inšpektorata že vložili pritožbo.

Po pojasnilih svetovalke župana Božene Ronner dvorana uporabnega dovoljenja ni imela, ker je bila večina te zgrajena pred letom 1967, ko je bilo za odprtje potrebno le gradbeno dovoljenje, kar dokazujejo tudi dokumenti in fotografije. “Dovoljenja za prireditev ne bo brez uporabnega dovoljenja,” pojasnjuje Ronnerjeva in dodaja, da čakajo odločbo ministrstva za okolje, kjer lahko izdajo začasno uporabno dovoljenje, vendar ni jasno, kdaj se bo to zgodilo.

Brez prireditev
Prepoved. Inšpektorat za okolje in prostor je konec februarja prepovedal uporabo dvorane Podmežakla, ker naj ne bi imela uporabnega dovoljenja. To pomeni, da dvorana do nadaljnjega ne sme gostiti športnih ali drugih prireditev. Dvorana je bila sicer zgrajena leta 1967, ko je bilo za odprtje potrebno le gradbeno dovoljenje.

Razmišljajo o tožbah
Kot pravi jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, bodo jeseniški hokejisti tekme državnega prvenstva odigrali, vendar še ni jasno, kje. V skrajnem primeru verjetno na Bledu ali v Kranju, še vedno pa upajo na ugodno rešitev na ministrstvu.

Na občini pa razmišljajo tudi o odškodninskih tožbah zaradi gospodarske škode. “Jesenicam vzeti hokej je, kot bi mestu iztrgal srce,” sklene Mencinger.

Na občini so začudeni nad nenadnostjo ukrepa in dodajajo, da je na Jesenicah in drugje še nekaj projektov, ki so bili predani uporabi brez uporabnih dovoljenj, med njimi celo odsek avtoceste Hrušica–Vrba.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.