Slovenija
13 ogledov

Tekmec še ta mesec

Apple pričakuje, da bo po svetu letos prodal več kot pet milijonov tabličnih rač Žurnal24 main
Tablični računalnik. 
Še septembra v Evropi galaxy tab. Slovenski distributer se o uvozu naprave še ni dogovarjal.

Konkurenca. Na trg bo le prišel prvi konkreten odziv velikih podjetij na Applov ipad. Še ta mesec bo namreč na voljo Samsungov galaxy tab, na operacijskem sistemu Android temelječ tablični računalnik.

V igri tudi preostali
Govorice.
Kljub govoricam, da je bil razvoj naprave ukinjen, naj bi HP še vedno računal na napravo slate. V tekmo tabličnih računalnikov naj bi se sicer spustil tudi Google. Ta naj bi, če je verjeti govoricam na spletu, svojo na Chrome OS temelječo napravo izdal že novembra.

Manjši, a s Flashem
Naprava se bo od ipada razlikovala predvsem po mobilnosti. Zaslon bo precej manjši – ipadov meri 24,6, tabov pa le 17,7 centimetra. Pri Samsungu poudarjajo mobilnost, zato bo naprava tudi precej lažja, vseeno pa bo ločljivost zaslona podobna kot pri ipadu. Vse različice bodo podpirale povezljivost tudi prek mobilnih omrežij tretje generacije.

Poganjal ga bo mobilnim telefonom namenjeni sistem Android različice 2.2, ki podpira tudi Adobe Flash. Naprava bo imela kamero spredaj in zadaj ter režo za pomnilniške kartice.

Pri nas ga še ne bo
Galaxy tab, katerega cene niso razkrili, naj bi na evropske trge prek mobilnih operaterjev prišel še ta mesec. Distributer za Samsungove mobilnike Janus Trade pa se, kot so nam povedali, o dobavi te naprave še ni dogovarjal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.