Slovenija
47 ogledov

Tekmovanje ekip prve pomoči

ekipe prva pomoč vaja
1/57
Jaka Dimc
Ekipe prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa so se v Brežicah udeležile 17. državnega preverjanja usposobljenosti. Najboljša je bila ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Materija.

Na preverjanju, ki sta ga priredila Uprava RS za zaščito in reševanje ter Rdeči križ Slovenije, je sodelovalo okoli 900 udeležencev in tekmovalcev. Na sedmih deloviščih v središču Brežic so šestčlanske ekipe predstavile postopke dajanja prve pomoči poškodovanim na različnih področjih reševanja, ob potresu, delovni nezgodi, množični prometni nesreči, požaru v stavbi in pri iskanju pogrešane osebe.

Med 13 ekipami se je najbolje odrezala ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Materija iz občine Hrpelje-Kozina. Zmagovalna ekipa bo na evropskem festivalu prve pomoči na Irskem prihodnje leto zastopala Slovenijo.

Na drugo mesto se je uvrstila ekipa območne zveze Rdečega križa iz Ljubljane - Mušketirji, na tretje pa ekipa občine Šentjernej. Za najbolj zabavno ekipo preverjanja so razglasili ekipo območne zveze Rdečega križa iz Idrije.

"Prikaz humanega odnosa do sočloveka"

Poveljnik Civilne zaščite Miran Bogataj je poudaril, da je prav dejavnost ekip prve pomoči prikaz pravega humanega odnosa do sočloveka, kar je tudi poslanstvo sistema zaščite in reševanja. Prostovoljno delo slovenskih reševalcev pa je zagotovilo, da kljub težkim časom, ki niso naklonjeni niti humanitarnosti niti prostovoljstvu, varnost prebivalstva ne bo okrnjena, je še povedal Bogataj.

Razglasitve rezultatov se je med drugimi udeležil tudi predsednik Rdečega križa Slovenije Franc Košir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.