Slovenija
95 ogledov

Telefoniranje na dopustu

Uporaba mobilnega telefona. Shutterstock
Pred poletnimi dopusti smo preverili, kako je s telefoniranjem pri operaterju, ki oglašuje najcenejše gostovanje na Hrvaškem.

Slovenci čez poletje najpogosteje počitnikujemo na Hrvaškem. Po podatkih statističnega urada je lani vsaj enkrat zasebno potovalo 1.106.000 (63 odstotkov) prebivalcev Slovenije, starejših od 15 let. Kar 56 odstotkov potovanj je bilo v tujino, od tega 65 odstotkov na Hrvaško.

Zato smo pred poletnimi dopusti preverili, kako je s telefoniranjem pri operaterju, ki oglašuje najcenejše gostovanje na Hrvaškem. Zanimalo nas je, ali obstajajo kakšni triki in na kaj moramo paziti, da nas ne bi presenetile višje cene.

Brezplačno klepetanje

"Na Hrvaškem našim uporabnikom ponujamo super ugodnosti za mobilno telefonijo, saj lahko gostujejo najceneje in se počutijo kot doma. Vsi prejeti klici so brezplačni, klic v Slovenijo in po Hrvaškem stane 0,14 evra na minuto, poslan SMS pa 0,07 evra," pravijo pri izimobilu.

Zagotovili so, da ni nikakršnih omejitev in da so vse storitve na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnike pa opozarjajo, da morajo nujno izbrati omrežje Tele2, saj se jim bodo v nasprotnem primeru klici obračunavali po višji, evropski tarifi za gostovanje.

Tudi v kioskih

Ugodnosti so na voljo vsem, ki kupijo izi brez meja paket in ob prestopu meje preklopijo na omrežje Tele2. "Tudi vsi že obstoječi uporabniki izimobila lahko koristijo najcenejše gostovanje na Hrvaškem. Več o tem si lahko preberete na spletni strani izimobil.si" target="_blank">izimobil.sipravijo.

"Na Hrvaškem si račun lahko napolnite preko spleta, kartice pa lahko kupite tudi v več kot 900 kioskih Tisak. Če želite polnitve bolj poenostaviti, pred odhodom na dopust pristopite k storitvi SMS polnitev, ki vam omogoča najenostavnejše polnitve mobilnega računa z SMS-om, tudi v tujini," pravijo. Dodajajo, da se vam mobilni račun napolni takoj po poslanem SMS-u, za polnitve pa plačate kasneje, enkrat mesečno, direktno z bančnega računa.

Zanimalo nas je še, kakšna je pokritost v primerjavi z drugimi operaterji. "Tele2 ima na Hrvaškem več kot 95-odstotno pokritost prebivalstva, tako da uporabniki storitve uporabljajo brez težav." pojasnjujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.