Slovenija
755 ogledov

Telekom bo podvojil količino podatkov v nekaterih paketih

Telekom Slovenije Saša Despot
Telekom bo podvojil količino prenosa podatkov v nekaterih paketih.

Telekom bo 1. maja vsem obstoječim in novim naročnikom paketov Brezskrbni A, Brezskrbni B, Brezskrbni C in Dogaja podvojil količine mobilnega prenosa podatkov. Mesečne naročnine paketov ostajajo nespremenjene.

V paketu Brezskrbni A bo tako za največ dva evra na mesec na voljo 4 GB prenosa podatkov, v paketu B za pet evrov 20 GB, v paketu C 60 GB in v paketu za mlade Dogaja 20 GB prenosa podatkov. 

V paketih Brezskrbni A in B se prenos podatkov obračuna po porabi in je znesek navzor omejen z zgoraj omenjeno višino. 

Najverjetneje gre za odziv na poteze konkurence. Pred dvema tednoma smo poročali, da bo 1. maja količino prenosa podatkov v paketih močno povečal Telemach, nato pa je naročnikom, ki bodo fisknemu paketu pridružili dve mobilni številki, neomejen prenos podatkov obljubil A1

Spremembe tudi v paketih Enostavni

Spremembe na bolje se obetajo tudi naročnikom paketov Enostavni A in Enostavni B. Doslej so imeli na voljo 500 oziroma tisoč enot, po novem pa bodo imeli 500 enot za klice in 500 za prenos podatkov v paketu Enostavni A ter po tisoč v paketu Enostavni B. Naročniki paketa Enostavni B, ki so v Akciji 1.000 enot pridobili ugodnost dodatnih 1.000 enot, bodo imeli podvojene tudi te dodatne enote. 

Pred ukinitvijo gostovanja še paket EU

Telekom je sicer danes predstavil nov paket EU Vključeni, ki za 21.95 evra na mesec omogoča neomejene klice ter 10 GB prenosa podatkov  doma in v EU, vključuje pa tudi 120 minut klicev iz Slovenije v države EU. 

Spomnimo, da se 15. junija ukinja plačevanje za gostovanje v EU, tako da bo po tem datumu edina dodana vrednost tega paketa v primerjavi z drugimi ostala 120 minut klicev iz Slovenije v EU. Ob vezavi za dve leti sicer ponujajo še ugodno ceno telefonov iPhone SE (9,95 evra mesečno) in  Samsung S7 (14,95 evra mesečno). 

"Naročniki paketa EU Vključeni lahko paket samodejno uporabljajo tudi na drugi številki in tako zakupljene količine uporabljata dva uporabnika," so še sporočili iz Telekoma. 

Akcijska ponudba paketa EU Vključeni velja od 26. aprila do 30. junija letos.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • nobut 21:36 27.april 2017.

    Obstajajo tudi paketi z manj interneta ki so cenejši. Pri telemachu naprimer za 10€. Nobeden ti ne brani, da izbereš ta paket, ki tudi ponuja neomejene klice v slo in EU.

  • Boris Odreitz 21:23 27.april 2017.

    imam 13 evrov naročnino. v tujini sem govoril skoraj 2 uri in 37 minut pa je bila cena 19 evrov še celo par centov manj. zdaj se pa vprašam kdo je tu nor. a oni za 22 evrov EU pa ...prikaži več pa kaj res mislijo da smo tako neumni. To je goljufija. !

  • Tin Didek 12:33 27.april 2017.

    eni pa nimamo wifi-ja in nam je to super novica ;)