Slovenija
100 ogledov

Telekom je zdaj lastnik Debitela

Izbiranje mobilnega telefona Profimedias
Telekom je od danes naprej tudi uradno lastnik Debitela, ki pa bo še naprej deloval pod svojo blagovno znamko. Podjetji pa bosta stavili na navzkrižno prodajo.

Telekom Slovenija je danes uradno postal lastnik celotnega deleža Debitela, ki ga je za 15,8 milijona evrov kupil od družb ACH, Adria Mobil in Svema Trade. Posel so sicer sklenili že februarja, 15. septembra pa je Telekom prejel še potrditev Javne agencije RS za varstvo konkurence, da je koncentracija družb skladna s pravili konkurence.

Kot navajajo pri Telekomu in Debitelu, ki ima okoli 90.000 uporabnikov, bo slednji še naprej deloval pod svojo lastno znamko. "Podrobneje bomo sicer vlogo in razvoj družbe v prihodnje opredelili v Strateškem poslovnem načrtu Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2016 – 2020, pri pripravi katerega bodo sodelovali tudi zaposleni Debitela," je v sporočilu za javnost navedel Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Podjetji pa naj bi gradili na "sinergiji" in na navzkrižni prodaji storitev na slovenskem trgu, razvoju novih storitev in novih naročniških modelov. Direktor Debitela še naprej ostaja Borut Razdevšek, ki je izpostavil, da bo "Debitel še naprej pod svojo blagovno znamko uresničeval svoje poslanstvo - biti najbolj prijazen, transparenten in uporabniku prilagodljiv ponudnik mobilnih komunikacij v Sloveniji".

Komentarjev 2
  • Dixon 10:09 15.oktober 2015.

    Debitel ni bil nikoli konkurenca ta velikim operaterjem. Največja konkurenca Telekomu pa je po nakupu Tušmobila itak Telemach. In ta konkurenca je dobra, ker ima za nas uporabnike veliko cenejše pakete kot Telekom.

  • Papaja Popi 15:19 14.oktober 2015.

    In spet bomo na slabšem uporabniki, ker ne bo konkurence.