Slovenija
35 ogledov

Telekom: jeseni na čelo Rudolf Skobe

Telekom prodaja tudi šest apartmajev v Barbarigi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na današnji seji za novega predsednika uprave imenoval Rudolfa Skobeta. Nasledil bo Ivico Kranjčevića, ki se bo po napovedih s 1. septembrom upokojil.

Na razpis za novega predsednika uprave Telekoma Slovenije je v roku prispelo 13 prošenj, v ožji izbor pa se jih je nato uvrstila le peščica. Kdo je bil poleg Skobeta še v ožjem izboru, predsednik nadzornega sveta Telekoma Tomaž Berginc po današnji seji ni hotel razkriti.

"Danes smo v razgovorih imeli izjemno kakovostne predstavitve kakovostnih kandidatov, vendar smo ocenili, da so izkušnje Skobeta, njegovo 16-letno delo v skupini Telekom Slovenije, poznavanje panoge ter tudi poslovna agresivnost in odločnost tisto, kar je pretehtalo v njegovo korist," je povedal Berginc.

V prihodnosti pa se verjetno obeta tudi zamenjava članov nadzornega sveta, ki predstavljajo kapital. Država kot večinski lastnik je namreč že na junijski skupščini družbi poskušala zamenjati obstoječe člane nadzornega sveta, a potem do tega vendarle ni prišlo. Prav zato naj bi se že v kratkem obetala izredna skupščina družbe.

Kdo je Rudolf Skobe?

Rudolf Skobe je magister ekonomskih znanosti ter univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike. Po opravljeni diplomi na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani se je leta 1996 zaposlil v Telekomu Slovenije v sektorju za informatiko. Leta 1998 je prešel v enoto Siol, kjer je bil najprej zadolžen za tehnični marketing, leta 1999 je postal vodja prodaje in marketinga v enoti in v istem letu ustanovljenem samostojnem podjetju Siol.

Leta 2004 je postal direktor sektorja prodaje in marketinga Siola, junija 2006 pa njegov direktor. Ob pripojitvi medijskega in razvojnega dela podjetja Siol, ki je kot pravna oseba prenehal obstajati leta 2008, podjetju Planet 9, je bil sprva njegov izvršni direktor, od leta 2009 naprej pa direktor podjetja. Z aprilom 2011 je ob pripojitvi Planeta 9 prav tako Telekomovi družbi Najdi prevzel vodenje slednje. Omenjeno družbo so septembra lani preimenovali v Tsmedia.

Siol zapušča v času prihoda televizije

Skobe zapušča čelo Telekomove hčerinske družbe prav v času, ko ta intenzivno pripravlja vse potrebno za septembrski zagon lastnega komercialnega televizijskega programa Planet TV vključno z lastnim informativnim programom. Gre za enega največjih medijskih projektov v Sloveniji v zadnjih 15 letih, ki je temu primerno deležen veliko zanimanja javnosti. V slednji se pojavljajo tudi ugibanja o morebitnem političnem ozadju projekta, ki pa jih v podjetju zavračajo.

Programski direktor Planeta TV je Amir Mureškić, nad informativnim programom bo bdel Rajko Gerič, ki je pred tem delal na RTV Slovenija. Že jeseni bodo sprva ponudili večerno informativno oddajo, njeni voditelji pa bodo Marko Potrč, Živa Rogelj, Jerca Zajc in Tomaž Bratož. Pridobili so tudi pravice za prenos tekem nogometne Lige prvakov, komentiral jih bo Dani Bavec.

Komentarjev 1
  • Mitoka 08:09 12.julij 2012.

    Če pogledaš mau ta imena, kaj dosti pametnega v prihodnosti ni za pričakovati. Skobe velja v krogih blizu telekoma za nadutega človeka polnega samega sebe, ki dela na principu on vse ve in ima vse prav, tako da kakšnih pametnih ...prikaži več sprememb ni za pričakovati. Smo pa v obdobju ko je potrebno res trdo delati in razvijati produkte, ker konkurenca ne spi in ravno na področju mobile tehnologije telekom najbolj zaostaja in bojim se da bo tudi v prihodnje tako!