Slovenija
27 ogledov

Telekom mora plačati 1,55 milijona in obresti

Pripojitev Telekoma Žurnal24 main
Telekom Slovenije mora plačati več kot 1,8 milijona evrov in zakonske zamudne obresti Odvetniški družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji.

Okrožno sodišče v Ljubljani je razsodilo, da je Telekom dolžan plačati znesek 1,55 milijona evrov in zakonske zamudne obresti od tega zneska od 9. aprila 2008 dalje ter znesek 256.873 evrov in zakonske zamudne obresti od tega zneska od poteka izpolnitvenega roka dalje. Višji tožbeni zahtevek odvetniške družbe Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji zoper Telekom oziroma njegovo nekdanjo hčerinsko družbo Mobitel je sodišče medtem zavrnilo, navajajo v Telekomu.

Odvetniška pisarna je v spremenjenem zahtevku zahtevala plačilo v višini 5,1 milijona evrov s pripadki. Tolikšna naj bi bila namreč višina nagrade, ki naj bi ji pripadala s pogodbo o odvetniškem zastopanju, sklenjeno med pravdnima strankama in državo za zastopanje v sodnem in z njim povezanem postopku v zvezi z družbo Western Wireless International (WWI). Na Telekomu tokratno sodbo še proučujejo.

Vega je najprej tožila, potem pa zapustila Slovenijo

WWI, ki je na slovenskem trgu mobilne telefonije od leta 2001 nastopala pod blagovno znamko Vega, je zaradi izpada poslovanja, ki naj bi bil posledica neurejenih razmer na trgu mobilne telefonije, maja 2005 za približno 200 milijonov evrov tožil Mobitel in državo ter agencijo za pošto in elektronske komunikacije. Aprila 2006 pa je nato z Mobitelom in Simobilom podpisal dogovor o prodaji Veginega omrežja in umaknil tožbo. S slovenskega trga se je potem umaknil junija 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.