Slovenija
37 ogledov

Telekom s komolci do oddajnikov

Rudolf Skobe Boštjan Tacol
Spletke. Planet TV bi radi uvrstili na nacionalkin multipleks, kolateralna škoda, kot kaže, Golica TV.

Da bi Telekomovo televizijo Planet TV lahko spremljali po vsej državi, torej tudi v gospodinjstvih, ki TV-signal sprejemajo prek sobnih in strešnih anten, mora Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (Apek) program uvrstiti na multipleks za digitalno prizemno oddajanje.

Križi in težave z razpisom

Apek je razpis za uvrstitev novih programov nanj objavil že konec lanskega oktobra. Pogoje so izpolnili Golica TV, Sponka TV in TV Nakupi.

Medtem se je iz Slovenije umaknil Norkring, komercialni operater multipleksa B; deluje le še multipleks A, ki ga upravlja RTV Slovenija, kjer pa prostora za oddajanje zmanjkuje. Vsi trije programi, ki so se prijavili na Apekov razpis, so do danes uredili vso potrebno dokumentacijo; dobili so zeleno luč sveta za radiodifuzijo, prav tako zagotovilo RTV Slovenija, da je na njihovem multipleksu dovolj prostora za vse njihovo oddajanje.

A če jim Apek izda pozitivno odločbo, ne bo več prostora za Telekomov Planet TV. Z agencije so nam sporočili le, da postopek izdaje odločbe še poteka, je pa direktor Apeka Franc Dolenc po naših informacijah v dilemi: naj na multipleks uvrsti programe, ki so se prijavili na razpis, ali podleže pritiskom Telekoma, kjer želijo, da si mesto na multipleksu zagotovi Planet TV.

Razpis se lahko še zavleče

Instrukcijski rok, do katerega mora Apek Golici TV in drugima dvema programoma izdati odločbo, je 20. julij. Rok ni pravno zavezujoč, zato bi se lahko razpis, ki ga imajo na mizi že devet mesecev, še zavlekel.

Komentarjev 1
  • Filipka 10:34 16.julij 2012.

    Kaj drugega od Telekoma niti ne moreš pričakovati. Potem se pa čudijo ko padajo tožbe in debelo gledajo ko jim poveš da so imeli oz. še vendo imajo monopol v tej državi. Ampak tudi to se bo enkrat končalo!