Slovenija
9306 ogledov

Telekom s svoje sheme umika športne programe

Televizija (TV)
Odločitev za umik programov iz programske sheme je posledica "nerazumnih finančnih pogojev".

Naročniki Telekoma Slovenije na svoji programski shemi ne bodo več našli treh športnih programov. "Danes bomo iz programske sheme televizije Telekoma Slovenije zaradi nerazumnih finančnih pogojev umaknili vse tri programe Šport TV, in sicer Šport TV 1, Šport TV 2 in Šport TV 3," je sporočil operater.

"V zadnjem obdobju se cene programskih pravic na trgu izrazito povečujejo, z vsakim ponudnikom pa se kot skrben gospodar pogajamo, s čimer želimo svojim naročnikom zagotavljati najboljše vsebine po sprejemljivi ceni. Nekateri ponudniki programskih pravic pri tem vztrajajo tudi na nerazumnih finančnih pogojih in previsokih cenah, kakor v primeru Šport TV, na katere v Telekomu Slovenije kot skrben gospodar ne moremo pristati. Če bi pristali na tako visoka plačila, bi morali zaradi tega zvišati cene svojih paketov, česar pa ne želimo," so nam dodatno pojasnili na Telekomu Slovenije.

Gledalci, ki so ob 12.30 začeli spremljati prenos tekme Slovenija - Norveška na Japonskem, so že kmalu po začetku namesto rokometa na zaslonu lahko videli le obvestilo Telekoma Slovenije, da programi Šport TV trenutno niso na voljo, navaja STA.

Svojim strankam zagotavljajo, da to ne pomeni, da bodo prikrajšani. "Športnih vsebin pri tem pri nas ne bo zmanjkalo, saj lahko najaktualnejše športne dogodke spremljate na 18 športnih programih; najpomembnejše med njimi v HD tehniki," dodajajo. "Naročnikom televizije Telekoma Slovenije so na voljo štiri programske sheme, ki prinašajo pestro ponudbo informativnih, zabavnih, filmskih, regionalnih in športnih TV-vsebin. Več kot 50 programov ponujamo v HD tehniki, od tega vse ključne športne, kmalu pa bomo spremljanje Eurosporta omogočili tudi v 4K tehniki," so nam odgovorili.

S ponudnikom programskih pravic za omenjene tri programe se bodo "še naprej pogajali in si prizadevali za pogoje, ki bodo v dobro naših naročnikov".

Na naše vprašanje, ali se bo naročnikom, ki so naročeni na omenjene programe, zaradi umika programov s sheme, dokler se ne dogovorijo s Šport Klubom, znižala mesečna položnica, niso odgovorili. 

"Zvestim gledalcem programov Šport TV, ki nas spremljate preko Telekoma Slovenije - Siol TV, sporočamo, da naši programi do nadaljnjega niso na voljo v njihovi programski shemi. Žal nam ni uspelo skleniti dogovora o nadaljnji distribuciji naših programov. Pogajanja so potekala nekaj mesecev, Telekom Slovenije ni sprejel naše ponudbe in pogojev, ki so enaki, kot jih imajo ostali operaterji. Upamo, da bomo v bližnji prihodnosti sklenili dogovor in rešili nastalo situacijo v prid našim gledalcem," pa odgovarjajo ekipa Šport TV.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Rastok 00:15 04.december 2019.

    šPORT TV ščiti zakon o medijih. operater mora kot slovenski televiziji, zagotavljati delovanje njihovih vsebin na njihovih platformah. Nevem kaj se gre Telekom, res zamenjati vodstvo.

  • Harrison 06:48 03.december 2019.

    Če bi programi ostali, bi morali zvišati naročnino. Sedaj, ko jih ni, naročnine ne bomo zniževali. Kapitalistična banda. Vse podrejate bilančnemu dobičku in delničarjem, ki so že v naprej splanirali, kam bodo vtaknili milijone. Upam, da gre h konkurenci čim ...prikaži več več naročnikov. Pa si potem delite vaše ojre.

  • fiston 16:01 02.december 2019.

    Avtor na koncu malo zamenjal, da se pogajajo s šport klubom, to ni isto kot šport TV. Z onim šport klubom se je pa sploh težko pogajati, sploh za HD kjer hoče imeti monopol preko Telemacha, ki je delni lastnik ...prikaži več šport kluba, ostalim pa potem zasolijo cene. No ne vem kje so našli 18 kanalov, štejejo SD in HD posebej, drugače onih 6 sport klubov + golf in ona 2 eurosporta, potem se pa že neha. Lahko so zadaj tudi kake igrice, ker želi priti v Slovenijo Arena sport, ki ima podobno shemo kot šport TV