Slovenija
38 ogledov

Telekom so oškodovali za več kot 10 mio.

Bojan Dremelj Žurnal24 main
Nekdanja uprava Telekoma Slovenije pod vodstvom Bojana Dremlja je pri prodaji in nakupu deležev v kosovski družbi Ipko.net in izdaji poroštva za obveznosti Najdi.si ravnala koruptivno, ugotavlja Komisija za preprečevanje korupcije. Nekdanja uprava je s tem Telekom oškodovala za več kot 10 milijonov evrov.

Nekdanja uprava, poleg Dremlja so bili njeni člani še Dušan Mitič, Filip Ogris-Martič, Darja Senica in Željko Puljić, so kršili dolžno skrbnost vestnega in poštenega gospodarstvenika ter posameznikom in pravnim osebam omogočili premoženjsko korist na škodo Telekoma Slovenije, je na današnji novinarski konferenci dejal predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič. Omenjena dejanja so bila izvedena med letoma 2007 in 2009.

Komisija bo svoje ugotovitve posredovala upravi in nadzornemu svetu Telekoma Slovenije ter primer s pripadajočo dokumentacijo odstopila policiji in državnemu tožilstvu zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj.

Revizorska družba Deloitte je sicer v posebni reviziji vodenja nekaterih poslov v družbah skupine Telekom Slovenije v zadnjih letih ugotovila vrsto škod.

Odvetniška pisarna Ilić je nato po pooblastilu sedanjega vodstva Telekoma Slovenije zoper člane nekdanje uprave vložila dve odškodninski tožbi zaradi škode, ki je nastala pri nakupu slovenske družbe Najdi.si ter družbe Ipko na Kosovu.

Komentarjev 4
  • Senior 11:49 06.november 2012.

    Nujno je potrebno ustanoviti hitra sodišča za kriminalce, tajkune in prevarante, ter pokvarjene politike, da se Slovenija pobere iz objema slovenske mafije!!!!!

  • Senior 11:46 06.november 2012.

    Golazen in kandidat za Ptedsednika države,g.maneken-litoroznik! Kmalu nas bo hudič vzel!!!!!!

  • Klemen Zec 16:38 21.september 2012.

    grozljivo kako so prali denar, Dremelj, Lovšin, Bavčar,Časar in še in še bi lahko našteval, sami Janševi Tajkuni, kam nas je pripeljal Ivan Janša je več kot očitno, zdaj se pa norčuje iz slov.življa, ko nam odteguje upravičene dohodke kjer ...prikaži več le more, da le leze v rit Merklci, pa da se imajo Nemci in hlapec Janša fajn, za kozlat, upam na skorajšen konec !