Slovenija
14 ogledov

Telekom z občutno nižjim dobičkim

telekom slovenije Anže Petkovšek
Uprava je za letos načrtovala 64 milijonov evrov dobička, a se je številka ustavila na 1,6 milijona.

Skupina Telekom Slovenije je lani ustvarila 756,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke manj kot v predhodnem letu. Čisti dobiček skupine je zaradi enkratnih dogodkov in rezervacij upadel za 97 odstotkov na 1,59 milijona evrov. Telekom Slovenije je namreč lani na novo oblikoval za 43,6 milijona evrov rezervacij.

Dobiček pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo (EBITDA) je na ravni skupine lani dosegel 170 milijonov evrov. Delež EBITDA v čistih prihodkih od prodaje je predstavljal 22,5 odstotka, je Telekom Slovenije sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze

Uprava je sicer za letos načrtovala bistveno višji dobiček, in sicer 64 milijonov evrov. Skupina za letos medtem načrtuje 66 milijonov evrov čistega dobička, 198 milijonov evrov EBITDA ter do 107 milijonov evrov naložb.

Naložb za 176 milijonov

So se pa naložbe na ravni skupine lani po drugi strani povečale za 56 odstotkov na 176 milijonov evrov, najbolj pa so narasle naložbe v družbi Telekom Slovenije, in sicer za 107 odstotkov na 151 milijonov evrov.

Podrobnejše poslovne rezultate sicer uprava družbe, ki je v zadnji fazi postopka prodaje, ravnokar predstavlja na novinarski konferenci v Ljubljani.

Komentarjev 1
  • Ferluci 17:47 26.februar 2015.

    Zato je pa skrajni čas, da se to podjetje proda. Dvomim, če je vseh teh naložb za 176 mio € finančno upravičenih. Jasno, nadaljevati staro prakso - čimveč pobrati iz firme preko raznih naložb, jo pahniti v izgubo - in to je to!