Slovenija
58 ogledov

Telekom za desetino reže plače

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V skupini Telekom naj bi že s 1. februarjem za deset odstotkov zmanjšali plače, smo izvedeli neuradno. Tistim z individualnimi pogodbami pa bi plače znižali za 15 odstotkov.

Nadzorni svet je že prejšnji teden sprejel sklep, da je treba znižati stroške dela. “Uprava ima sogovornike, to so predstavniki zaposlenih in sindikati, zato informacije še ne morem potrditi, saj pogovori še potekajo,” je pojasnila Darinka Pavlič Kamien, vodja službe za odnose z javnostmi. Dodala je, da so plače znižali tudi Petrol in druga podjetja.

Predsednik Telekomovega sindikata Milan Richter, ki je sicer tudi podpredsednik nadzornega sveta Telekoma, je dejal, da naših informacij ne želi komentirati, dokler ne bo konkretne odločitve.

“Zelo smo presenečeni”

Predsednik Mobitelovega sindikata Dean Žigon je povedal, da je bil z namero seznanjen, uradnega sklepa pa še nima. “Poslovali smo v okviru planov, ustvarili smo dobiček, zato nas je ukrep zelo presenetil,” je dejal Žigon, ki upa, da bo uprava spoštovala zakonodajo in akte podjetja.

Odpuščali niso in ne bodo
Letni prihranek naj bi znašal okrog 15 milijonov evrov, saj je skupina Telekom v letu 2009 za stroške dela namenila 153 milijonov evrov, zaposlenih pa je bilo skoraj pet tisoč ljudi.

Na vprašanje, ali bodo za deset odstotkov zmanjšali število zaposlenih, če se sindikati ne bodo strinjali z znižanjem plač, pa je Pavlič Kamienova odgovorila, da v Telekomu nikoli niso izvajali trdih oblik zmanjševanja števila zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.