Slovenija
8127 ogledov

Telekom zagnal komercialno omrežje 5G, četrtina Slovenije že pokrite

Bazna postaja
1/2
telekom slovenije
Telekom Slovenije je prvi v Sloveniji na obstoječih baznih postajah in v obstoječem frekvenčnem spektru 2600 MHz, ki ga uporablja tudi za omrežje četrte mobilne generacije, vzpostavil nacionalno omrežje pete mobilne generacije (5G).

Nadgradili so že 150 baznih postaj, s čimer so zagotovili okoli 25-odstotno pokritost. Do konca leta pričakujejo, da bo pokritost prek 33-odstotna.

Mobitele, ki podpirajo 4G/5G omrežje, in komercialne pogoje bo Telekom Slovenije predstavil v kratkem, in sicer po tem, ko bodo zaključene ustrezne nadgradnje programske opreme s strani prvih proizvajalcev.

Že zdaj bodo v 5G omrežju možne višje hitrosti prenosa podatkov kot v omrežju LTE/4G, polni potencial tehnologije 5G pa bo uporabnikom na voljo po podelitvi dodatnih spektralnih pasov, ko bodo možne hitrosti tudi do 10 Gbit/s, znatno krajši bodo odzivni časi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Skipi 14:15 23.julij 2020.

    Zdaj ko ste objavili bo četrtino slovenije jutri začela glava bolet.

  • Avatar right
    right 13:15 23.julij 2020.

    važno, da se uničuje planet in bogati 2% svetovne elitne bagre. naj golazen mafijska pocrka do zadnjega

  • Avatar praufo
    praufo 12:06 23.julij 2020.

    konćno, konćno ... navali narod na nove igraćke ... po mojem bo prodaja kmalu stekla, će že ni, nisem na tekoćem, ke mene med kupci ne bo, ampak kdo ne more zgodaj vstat, naj si rezervira kak plac al pa ...prikaži več šotor postav zvećer ... tile novi modeli jabolćne oblike bodo kmalu pošli ... pa še poceni bodo , kaj pa je to tistih nekaj sto ojrov za sodobno 5g igraćko ... treba je v korak s ćasom