Slovenija
33 ogledov

Telekomova TV predstavila ekipo in program

Ekipa Ts media
1/14
Boštjan Tacol
Predstavniki družbe Tsmedia v lasti Telekoma Slovenije so predstavili ekipo in program nove komercialne televizije Planet TV, ki bo zaživela predvidoma sredi 18. septembra.

Programski direktor Planeta TV Amir Mureškić je pojasnil, da bo nova televizija slonela na štirih stebrih – lastni produkciji, športnih vsebinah, tujih filmih in serijah ter informativnem programu.

Start ob začetku Lige prvakov

Glede tujih filmov in serij v družbi Tsmedia še niso razkrili podrobnosti, nosilni steber športnih vsebin pa bodo prenosi tekem Lige prvakov, za prenose katerih je pravice pridobil tudi Telekom Slovenije. Lastno produkcijo bosta že jeseni tvorila dnevni licenčni resničnostni šov Paradise Hotel, ki ga bo vodila Maja Martina Merljak, ter tedenski podjetniško obarvani resničnosti šov Dragons' Den.

Z RTVS na Planet TV

Nad informativnim programom bo bdel Rajko Gerič, ki je pred tem delal na RTV Slovenija (RTVS). Jeseni bodo sprva ponudili večerno informativno oddajo, njeni voditelji pa bodo Marko Potrč, Živa Rogelj, Jerca Zajc in Tomaž Bratož. Gerič zagotavlja kredibilen in profesionalen program, ki ga imajo namen v prihodnosti še širiti.

 

Vložili bodo do 15 milijonov

Tsmedia bo sicer v celoten projekt do trenutka, ko bo televizija začela poslovati tekoče pozitivno, vložila deset do 15 milijonov evrov. To naj bi se zgodilo v štirih do petih letih, je ob robu predstavitve nove televizije v Ljubljani pojasnil direktor Tsmedia Rudolf Skobe.

Planet TV bo po njegovih besedah komercialna televizija širokega dosega, ki bo v končni fazi zaposlovala od 50 do 60 ljudi, pri čemer bo več kot polovica na novo zaposlenih, ostali pa bodo prišli iz obstoječih kadrov Tsmedia. Družba se namreč že dolgo ukvarja z medijsko dejavnostjo, med drugim upravlja spletni portal Siol.net.

Komentarjev 7
  • gina 09:32 22.junij 2012.

    Ko gledaš tole, počiva oko in srce. Super. Komaj čakamo. Partija pa naj ima še naprej svojo javno hišo in prostitutke iz POP TV.

  • ak 23:46 12.junij 2012.

    največji problem nacionalke (RTVSLO) je v tem, da je ta glavni tam zelo dober kolega ta glavnega pri POPTV-ju... to pa ni lih recept za uspeh, saj ni pravega boja za gledalce in posledično en slej ali prej crkne. Dokler ...prikaži več bo glavni na RTV prijatelj glavnega na POP-tv, ne bo uspehov, ker mu ne bo hotel skakati v zelje. Tako preprosto je to.

  • ak 23:43 12.junij 2012.

    rtvslo bo crknil, prej ali slej, in to kljub prispevkom...