Slovenija
64 ogledov

Telemach blokiral analogne naročnike

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Družba Telemach je blokirala dostop tistim naročnikom, ki so z novimi televizorji lahko dostopali tudi do digitalnih programov.

Gre za tiste naročnike, ki prek kabelske televizije prejemajo programe iz analogne programske sheme, a so z novejšimi televizorji z DVB-C vmesnikom lahko sprejeli tudi programe digitalne programske sheme, za katere pa niso imeli urejenega naročniškega razmerja, so sporočili iz podjetja.

Tem naročnikom so zato dostop do bolj ali manj vseh digitalnih programov preprečili, spremljajo pa lahko programe SLO1, SLO2, SLO3, TV Koper, TV Maribor (Tele M), ZDF, Fashion HD, SLO HD in Telemach info kanala. Naročnikom tako svetujejo, naj se s svojimi vprašanji obrnejo na njihov klicni center, ki pa je trenutno precej obremenjen, a naj bi se stanje umirilo v prihodnjih dneh.

Novejše televizije imajo namreč vgrajen sprejemnik za digitalni signal, saj bo prizemna televizija (signal po zraku) od začetka leta 2011 le digitalna, analogne oddajnike pa bodo odklopili.  Da bi sprejemali analogno shemo, na katero so naročeni in te digitalne programe, Telemachovi naročniki svetujejo ročno nastavitev programov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.