Slovenija
11554 ogledov

Telemach draži mobilne pakete

Slovenija 260.11.2013 mobilno omrezje, mobitel, mobilna telefonija, ilustracija; Saša Despot
Telemach bo 1. decembra podražil dva mobilna paketa, enega pa bo pocenil.

Najpriljubljenejši paket Še več se bo podražil za en evro na 17 evrov, za naročnike fiksnih storitev Telemacha, ki so ga doslej plačevali 13 evrov na mesec, pa bo po novem dva evra dražji.

Najmanjši paket Več bo dražji za 50 centov, cena paketa Največ pa se bo znižala za dva evra na mesec in bo po novem 24 evrov. Za uporabnike Telemachovih fiksnih storitev, ki so doslej plačevali pet evrov manj kot drugi, pa se bo paket celo podražil za en evro, popust pa bo namesto petih evrov le še dva evra na mesec.

Za spremembe cen so se odločili "zaradi spremenjenih razmer na trgu". Kaj natančno naj bi to pomenilo, niso pojasnili.

S podražitvijo pride tudi bonbonček

So pa, kot smo že navajeni, ob podražitvi ponudili tudi nek bonbonček, tokrat so to višje količine podatkov, ki jih naročniki lahko porabijo v drugih državah EU. Pri paketu Še več se je količina s 4,4 zvišala na 6,5 gigabajta, pri paketu Več z devh na 2,8 in v paketu Največ s 7,1 na devet gigabajtov.

Spreminjajo tudi pravil o tem, kaj se zgodi po porabi količine prenosa podatkov, ki so vključeni v paket. Po novem se v paketih Več in Še več najvišja hitrost prenosa podatkov zniža na največ 64/64 kbps v največjem paketu Največ pa na največ 1/1 Mbps.

Kdor se s spremembami ne strinja, lahko brez odpovednega roka ali pogodbene kazni odstopi od naročniške pogodbe. Kdor ima terminalsko opremo, ki jo je prejel po akcijski ceni, jo mora odplačati ali vrniti ter plačati uporabnino.

Ne bodo več pošiljali računov

Pomembna sprememba se obeta tudi za vse, ki račune za Telemach plačujejo prek trajnika, točneje SEPA direktne bremenitve. Ti naročniki od 1. januarja ne bodo več prejemali papirnatih računov, ampak jih bodo prejemali na portal moj.telemach, vidni pa bodo pod zavihkom Računi.

"Če naročnik vseeno želi prejemati tiskan račun na dom, lahko to do 01. 12. 2018 zahteva s sporočilom SMS s ključno besedo "RACUN TISK številka kupca", poslanim na številko 38670700700. Od 01. 12. 2018 lahko tiskan račun vklopi z oddajo obrazca v naših poslovalnicah," sporoča Telemach.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Titan71 09:48 05.november 2018.

    ni glih fajn... a ko primerjaš cene, so še vedno najcenejši

  • Jambor 23:59 30.oktober 2018.

    Elektronski račun... bla, bla. Držite se tega, kar piše v pogodbi, oziroma od njih zahtevajte, to kar piše v pogodbi. Vse ostalo,je le ustvarjanje dobička.

  • Alina Zupan 18:14 30.oktober 2018.

    Samo da omrežje dela top in smo brez skrbi. Zaradi tega smo pa šli iz hot in A1 na telemach, zdej vsaj ne šteka. Pa po prekoračitvi podatkov so mi omejili hitrost, na Tekemachu pa ti pustijo da lahko brskaš brez doplačila.