Slovenija
2982 ogledov

Telemach je dobil certifikat za omrežje

Hakan Ekmmen, CEO Umlaur in Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha
1/2
Telemach
Družba Umlaut je po šestmesečnem preverjanju ocenila, da najboljšo uporabniško izkušnjo v Sloveniji ponuja Telemach.

Podjetje je certifikate podelilo že v 120 državah po svetu, med drugim so ga dobili Vodafone, Swisscom, Verizon, Deutsche Telekom in drugi.

"S svojimi izkušnjami na področju preizkušanja omrežij preverjamo in potrjujemo delovanje storitev. Umlautov certifikat za storitve je idealno orodje za neodvisno ocenjevanje in potrjevanje omrežij ter storitev, ki jih ponujajo. To opravimo z neodvisnimi meritvami in revizijami kakovosti storitev. Certifikat je izjava o uspešni potrditvi storitev in Telemach ima trenutno v Sloveniji med preizkušenimi najboljše omrežje po uporabniški izkušnji," je dejal Hakan Ekmen, predsednik uprave družbe Umlaut, ki se je do oktobra lani imenovala P3.

Telemach je v razvoj omrežja vložil več kot sto milijonov evrov. "Naše omrežje je zanesljivo in zmogljivo ter zagotavlja najboljšo pokritost z omrežjem LTE," je povedal Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha, ki ima že 22,2-odstotni tržni delež na področju mobilne telefonije v Sloveniji. Leta 2015 je znašal 14 odstotkov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.