Slovenija
10918 ogledov

Telemach ponudil dodatne popuste

Adrian Ježina, Ditka Maučec, Telemach
1/4
Telemach
Telemach od danes mobilnim uporabnikom ponuja možnost družinskih popustov.

Doslej so lahko dva evra popusta na mobilne pakete (1,5 evra pri najcenejšem paketu Več) koristili le naročniki Telemachovih fiksnih storitev storitev, zdaj so se odločili, da družinski popust omogočijo tudi tistim, ki nimajo njihovih fiksnih storitev.

"Naši uporabniki fiksnih storitev z veseljem jemljejo naše mobilne storitve, želeli smo ponuditi nekaj tudi tistim, ki jih nimajo," je pojasnila Ditka Maučec, članica poslovodstva za razvoj produktov in marketing.

Do štirje člani družine na istem naslovu bodo lahko dobili nižjo ceno, kombinirati pa je mogoče vse tri pakete, ki jih ponuja Telemach. Pri štirih naročninah je tako naročnina na paket Še več štiri evre nižja in znaša 13 evrov, naročnina na Največ pa šest evrov nižja in znaša 16 evrov namesto 22.

Telemach tabela cene | Avtor: Telemach Telemach
Pri štirih paketih Še več je letni prihranek družine tako 192 evrov, če bi vsi imeli paket Največ pa 288 evrov, to je številka, ki jo Telemach oglašuje. Povprečno gospodinjstvo ima sicer po raziskavi 2,3 naročnini na mobilne storitve.

Ob prehodu na to ponudbo je potreba 24-mesečna vezava, po preteku vezave pa znižane cene ostanejo v veljavi. Vezava ne onemogoča nakupa telefona na obroke.

Raziskava je pokazala, da je povprečni mesečni izdatek za mobilno telefonijo 17 evrov, anketirani pa si želijo, a bi bil 14,5 evra na mesec, cena pa je najbolj pomembna pri izbiri, zato smo se želeli približati temu znesku.

Ditka Maučec, Telemach

Telemach se je sicer ob predstavitvi te novosti pohvalil, da je edini operater, ki zadnja leta konstantno raste. Prvi četrtletje letošnjega leta so zaključili z 21,5-odstotnim tržnim deležem, dve leti nazaj pa so imeli ob istem času le 17,3-odstotni tržni delež.

Adrian Ježina, predsednik poslovodstva, je ob tem dejal še, da so uvedli več tehničnih novosti, ki sicer niso revolucionarne, prinašajo pa bistveno boljšo uporabniško izkušnjo. Eno je združevanje frekvenčnih spektrov, kar pomeni, da prenos podatkov poteka hkrati po različnih frekvencah, kar omogoča višjo hitrost prenosa, drugo pa dinamično prilagajanje frekvenc, kar pomeni, določena frekvenca ni več namenjena na primer le za 3G, ampak se lahko prilagodi vaši napravi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • silvo82 16:19 16.september 2019.

    mi je pri telekomu kar v redu.telemach se mi je zameril

  • antitrust 13:45 16.september 2019.

    Zmeraj pa spregledajo obstoječe dolgoletne naročnike. Naročnina bi morala biti vsako leto 1€ cenejša....

  • supreme 13:05 16.september 2019.

    Jebite se. Vsa leta ste prot koncu pogodbe ponujal taksne in drgacne ugodnosti za podaljsanje narocnine......ocitno vam je zdaj prec fajn, da tega ni vec. Na hoferju se za podobno ponudbo placa vec kot polovica manj......tko, da se 1x.....jebite se