Slovenija
69 ogledov

Telo na telo ne zahteva izobrazbe

Maser Shutterstock
Erotična masaža. Vse več masažnih salonov, kakršnega smo videli pri Urški Čepin.

Po državi so kot gobe po dežju zrasli saloni za erotično masažo. “Niso nam sicer neposredna konkurenca, a me jezi, da moramo mi za svojo dejavnost imeti izobrazbo, nadzorujejo nas vse mogoče inšpekcijske službe, z erotičnimi masažami pa se lahko ukvarja praktično vsak,” komentira lastnica kozmetičnega salona in maserka.

Na ministrstvu za zdravje pojasnjujejo, da erotične in druge podobne masaže niso v njihovi pristojnosti, na obrtno-podjetniški zbornici pa Mateja Loparnik Učakar odgovarja: “Za to masažo še nisem slišala.”

Do vrhunca za 60 evrov

“Kolikor vem, so uradno v Sloveniji registrirana štiri podjetja, ki se ukvarjajo z erotičnimi masažami,” pravi uslužbenka enega od tovrstnih masažnih salonov sredi Kopra. “Stranki zaračunamo 60 evrov za masažo na mizi, maserka je gola, zmasira ročno, ročno popelje tudi do vrhunca. Za 80 evrov zmasira stranko s svojim telesom na blazini. Povpraševanja je veliko, veliko je tudi tujcev,” dodaja sogovornica. Izobrazbenih pogojev za opravljanje te obrti podobne dejavnosti pa ni.

Komentarjev 1
  • titty 15:10 14.oktober 2012.

    Temu se je včasih drugače reklo!