Slovenija
2868 ogledov

Tem cestam se v naslednjih dneh raje izognite

Avtocesta in gneča Žurnal24
Slovenska policija udeležence v prometu opozarja na spremenjen prometni režim.

Zaradi predsedniškega vrha v okviru pobude Tri morja bo promet 5. in 6. junija ponekod oviran. "Ker se bo vrha udeležilo večje število predsednikov z delegacijami in ostali visoki državni predstavniki, bomo policisti na določenih lokacijah in na trasi potovanja varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa," je sporočila policija. 

Dogodek bo potekal na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj. Policisti bodo na vseh večjih križiščih urejali promet glede na dane razmere. "Prav tako bomo spremljali kolone vozil in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, ostalim udeležencem pa nato normalno vključitev v promet," so dodali.

Kje bo veljala prepoved prometa?

Na posameznih odsekih bo veljala prepoved prometa za tovorna vozila in skupine vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7500 kg, in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu. Prepoved bo veljala v sredo med 10. in 22. uro ter v četrtek med 8. in 17. uro. 

Omenjena prepoved za vozila, ki presegajo 7,5 tone, bo veljala na cestah: Spodnji Brnik - Kranj, priključek Brnik, Kranj vzhod - Brnik - Vodice - Ljubljana (razcep Kozarje), na Barjanski cesti v Ljubljani (od priključka Rudnik (A1) do križišča s Slovensko cesto), na Linhartovi cesti v Ljubljani (od križišča z Dunajsko cesto do križišča z Železno cesto), na Dunajski cesti v Ljubljani (od križišča z Bevkovo cesto do križišča s Slovensko cesto), na Železni cesti v Ljubljani (od križišča z Linhartovo cesto do križišča z Vilharjevo cesto), na Vilharjevi cesti v Ljubljani (od križišča z Železno cesto do križišča z Dunajsko cesto). 

Vozila, ki prevažajo nevarno blago, ne bodo smela voziti na Barjanski cesti v Ljubljani (od križišča s Slovensko cesto do priključka Rudnik (A1)), na avtocesti med priključkom Rudnik, razcepom Kozarje in priključkom Naklo, na cesti Polica - Kranj zahod - Kokrica, na cesti Kokrica - Brdo - Britof, v krožišču Kokrica - Križišče s cesto na Brdo, na cesti Kranj zahod - Kokrica, na priključku Brnik ter na odseku Kranj - Spodnji Brnik. 

Vozila s spremstvom in prednostjo | Avtor: Policija Policija

Zapore bodo tudi v Ljubljani

V Ljubljani bodo zaprte nekatere ceste. V sredo bo med 17. in 22. uro zaprta Gregorčičeva ulica od križišča z Igriško ulico do križišča s Prešernovo cesto. Med 17. in 20. uro bo zaprta Prešernova cesta od križišča z Erjavčevo cesto do križišča z Rimsko cesto. Od 7. ure v sredo do 10. ure v četrtek bo zaprta Miklošičeva cesta od križišča z Dalmatinovo ulico do križišča z Nazorjevo ulico. 

Policisti pozivajo vse udeležence v cestnem prometu, naj dosledno upoštevajo odredbe policistov. "Priporočamo vam, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Vozite strpno in previdno," pozivajo policisti. 

Če srečate vozilo z rdečimi in modrimi lučmi

Ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, morate ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujete takoj, ko mimo vas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo, oz. ko vam to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Bato1951 12:22 05.junij 2019.

    Čista fikcija in zavajanje ljudi. Če država ne obstaja, ni državnih predstavnikov, ni varovanih oseb itd.

  • ariani 01:19 05.junij 2019.

    Za elektriko lahko plačate za 40% manj, ne da bi pri tem zavajali in ne bi kršili zakona! Priporočam vsem, da preberejo ta članek - http://bit.do/slenergia Uporabljam ga že od decembra in plačam skoraj pol toliko!q

  • mirror 23:28 04.junij 2019.

    Trumpa ne bo, ker je dal našim politikom košarico.