Slovenija
37 ogledov

Temelji Maksa z zamudo

Gradbišče Daša Purgaj
EPK. Osrednji prireditveni prostor ostaja neznanka. V igri menda znova TVT.

Mariborsko kulturno središče Maks bo gradilo podjetje Meteorit. Gradbena dela na Ruški cesti naj bi se začela danes, pogodbeni rok dokončanja gradbenoobrtniških del osrednje kulturne investicije projekta Evropska prestolnica kulture (EPK) pa še usklajujejo.

Končan šele avgusta?

“Termin je vezan na pridobitev pravnomočnega gradbenega dovoljenja, ki je bilo izdano šele 16. avgusta, kar je 20 dni pozneje od predvidenega, torej nam pripada toliko daljši rok,” pojasnjuje Kristijan Gajšek, direktor hoškega Meteorita. Pogodbene vrednosti del ne želi razkriti, češ da gre za “poslovno skrivnost”. O tej ne želi govoriti niti Matjaž Knez, direktor Zima, na vprašanje, ali bo Maks vendarle zgrajen do junija, pa odgovarja le, da so “pogodbeni roki v skladu s terminskim planom”.

V igri spet TVT Boris Kidrič

V objekt pa ne verjame Mitja Čander, programski direktor EPK, ki za programski sklop Terminal12 še vedno nima prireditvenega prostora. “Če bo Maks končan, ga bomo lahko uporabili le za razstavni del,” pravi Čander, ki se je pred časom že sprijaznil, da bo osrednje dogajanje postavljeno v montažni objekt. Zdaj naj bi se v igro znova vrnil nekdanji TVT Boris Kidrič. “To sicer usklajujejo na občini, a eden od lastnikov naj bi imel več posluha,” pravi Čander in upa, da bo dokončna usoda objektov znana še ta mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.