Slovenija
24 ogledov

Temperature bodo pomladne

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Čaka nas pravi pomladni teden, temperature bodo zrasle vse do 20 stopinj. V nedeljo prvo poslabšanje, preseneti lahko tudi sneg.
21 minut čez polnoč po srednjeevropskem času se je začela koledarska pomlad, ki se bo končala s poletnim solsticijem, ki bo letos nastopil 21. junija, meteorološka pomlad se je začela že 1. marca.

Pomlad nas ne bo razveselila le na koledarju. Končno se bo pokazalo sonce in temperature bodo višje. Lepo vreme bo vztrajalo vse do petka oz iroma sobote.

"Temperature se bodo iz dneva v dan višale. Lahko rečemo, da bodo vsak dan višje za tri stopinje. Torej, če bo danes 10, bo jutri 13, v sredo 16 in v četrtek že 19 stopinj," nam je povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič na Agenciji RS za okolje.

Veter bo oslabel, vendar bodo jutra zaradi jasnih in suhih noči še vedno hladna, pravi Gregorčič. "Jutranje temperature bodo še pod ničlo, vendar ne prav globoko. Lahko pade tudi slana."

Takšno vreme naj bi se po besedah dežurnega meteorologa nadaljevalo vse do petka. "Konec tedna se bo spet ohladilo in verjetno bo tudi kaj padavin, izključen ni niti sneg."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.