Slovenija
19 ogledov

Temperature rastejo do 34 °C

Otrok v bazenu Shutterstock
Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo: pravo poletje je tu, v Hrastniku in Novi Gorici so že dopoldan namerili 30 stopinj Celzija.


Tako kažejo podatki samodejnih merilnih postaj med 10.30 in 11. uro. V drugih krajih se temperature v tem času gibajo med 25 in 30 stopinj Celzija.

Po zadnjih podatkih, izmerjenih ob 16.30 uri, so se temperature povzele vse tja do 33 stopinj. Toliko so namerili v Ljubljani, Krškem, Litiji, Novi Gorici, Velenju in Ravnah na Koroškem. Le za kakšno stopinjo manj je drugod po Sloveniji.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bodo danes temperature povzpele do 34 stopinj Celzija. Po vsej državi bo precej jasno, popoldan pa je v hribovitem svetu možna kakšna vročinska nevihta.

Podobno vreme se nam obeta še vse do četrtka, ko naj bi bilo nekoliko manj vroče.

Alarm zaradi velike toplotne obremenitve

Ob 14. uri je Arso izdal opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve. "Od torka naprej bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, še posebej v mestih. Ob koncu tedna bo vročina popustila," so zapisali na svoji spletni strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.