Slovenija
24 ogledov

Temperaturna nihanja še naprej

V naslednjih dneh bo snežilo na višini nad 600 metrov, na začetku tedna se po ni Žurnal24 main
Ta konec tedna bodo temperature malo višje, v ponedeljek že prve padavine in ohladitev. Praznični vikend bo spet toplejši. Sneg do višine 600 metrov.

"Do konca tedna se bo vreme poslabšalo, v nedeljo se na zahodu države obeta že nekaj dežja, v ponedeljek in torek pa bo dež prešel čez večji del države. Od srede naprej bo bolj suho. V torek se bo ohladilo, meja sneženja se bo spustila med 600 in tisoč metrov," je o napovedih za prihodnje dni povedal dežurni vremenoslovec na Arsu Brane Gregorčič.

Najnižje jutranje temperature bodo v petek zjutraj, gibale se bodo okoli ničle. Z dotokom toplejšega zraka se bo temperatura dvigala, ta petek bo marsikje lahko slana.

Praznični dnevi toplejši
Konec tedna nas bo malo pogrelo, od sobote do ponedeljka bo tako nekoliko toplejše obdobje, ponekod se bodo temperature dvignile do 15 stopinj Celzija, tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji. Od torka pa bo spet hladneje.

Smo v relativno dolgem hladnem obdobju, ki traja okoli štirinajst dni. Naslednji vikend in na praznični ponedeljek lahko po ohladitvah pričakujemo otoplitve do 15 stopinj Celzija po nižinah.

Letošnja zima hladnejša
Točnih napovedi za letošnjo zimo še ni, oktobrske napovedi so podobne septembrskim. Zima naj bi bila med hladnejšimi v zadnjih letih, ne bo pa nič rekordnega, še pravi Gregorčič in dodaja, da bo bolj hladna kot pa topla. Kljub nihanjem v temperaturi tako zgodnjega začetka zime pri nas še ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.