Slovenija
34 ogledov

Terjajo odpravnine

Delavke Laboda pravijo, da so se zmotile, ko so pričakovale, da bo stečajni upra Žurnal24 main
Labod. V Labodu Rep tretjine odpravnin niso dobili, zdaj jih terjajo od Laboda konfekcije.

Novo mesto. Nekdanje zaposlene v Labodu konfekciji, ki so jih pozneje prezaposlili v družbo Labod Rep, so zdaj, ko je Labod konfekcija v prisilni poravnavi, prijavile svoje terjatve, saj odpravnin v Labodu Rep niso dobile izplačanih v celoti.

“Labod Rep je bil ustanovljen zato, da se odpusti večina zaposlenih v Labodu konfekciji, in ker odpravnin niso dobili v celoti, menimo, da mora ta dolg poravnati Labod konfekcija,” nam je povedala Majda Marolt, sekretarka območne organizacije zveze svobodnih sindikatov.

70 delavcev je pristalo na odpravnine v šestih obrokih, a so dobili le tri ali štiri.

70 so jih izigrali
Skupina Labod bi lahko dolg do 70 delavk poplačala brez težav, če bi za to le bila volja, je prepričana Maroltova.

Likvidacija je bila oklicana kmalu po ustanovitvi Laboda Rep. Franc Gajšek, večinski lastnik skupine Labod, je takrat tako zaposlenim kot novinarjem zatrjeval, da bodo odpravnine prejeli v celoti. “Likvidacijski upravitelj je delavcem predlagal podpis sporazuma, da bodo odpravnine prejeli v šestih obrokih, kar je večina tudi podpisala. Dva obroka sta bila izplačana zaporedoma, tretji in četrti sta zamujala, po stečaju Laboda Rep pa delavci preostalega dela odpravnin niso dobili,” je pojasnila Maroltova. Kot je dejala, je stečajnega upravitelja opozorila, da naj dolg delavcem izterja od Laboda konfekcije, a tega, kot je pristavila, ni storil.

Le še 15 delavcev
Labod konfekcija je pred prezaposlovanjem v Labod Rep in pred začetkom zadnjega vala odpuščanj zaposlovala 220 delavcev, ob začetku prisilne poravnave pa le še 15. Lanska čista izguba podjetja je znašala 1,7 milijona evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.