Slovenija
9 ogledov

"Terjatve niso odraz dejanskega stanja"

Na torkovo ravnanje upniškega odbora se v upravi Zvon ena holdinga še niso odzva Žurnal24 main
Mali delničarji. Proti sklepom upniškega odbora T-2. Zahtevajo zaščito svojih interesov.

"Torkovi sklepi upniškega odbora T-2, s katerimi razlaščajo Zvon ena holding in njegovih 29.600 delničarjev, so nični," menijo v društvu Mali delničarji (DMD).

"Gratel in njegova podjetja izkazujejo terjatve, ki niso odraz dejanskega stanja in vsaj nekajkrat presegajo dejansko opravljeno delo," je razloge za uveljavitev instituta ničnosti pojasnil Rajko Stanković, predsednik društva. Mali delničarji so prepričani, da do rešitve pravnega zapleta upniki svojih dolgov ne smejo in ne morejo konvertirati v deleže. Na Mojco Breznik, prisilno upraviteljico večinsko cerkvenega Zvon ena holdinga, in upravo so zato naslovili zahtevo, naj nemudoma sprožijo pravni postopek za zaščito interesov delničarjev Zvon ena holdinga.

Ob uresničitvi stečaj
Če bi se razlastitev Zvona, ki je 95-odstotni lastnik družbe T-2, uresničila, bi največji delež T-2 pristal prav v rokah Gratela, za Zvon ena holding pa bi to pomenilo stečaj. S tem bi ta za sabo potegnil Zvon dva holding in Gospodarstvo Rast, mariborski nadškofiji pa zapustil velikanske dolgove, ki jih ta sama zagotovo ne bi mogla poravnati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.