Slovenija
57 ogledov

Terme Čatež na zagovor zaradi motenja posesti

Terme Catez Žurnal24 main
Delikatesa toži Terme Čatež.

V sredo bo sodnica, ki na ljubljanskem okrajnem sodišču vodi pravdanje med njimi, poskušala že tretjič v dobrih šestih mesecih zgladiti spor med ljubljanskim gostinskim podjetjem Delikatesa in Termami Čatež.

Delikatesa je namreč konec lanskega februarja vložila tožbo proti Termam Čatež. "Tožba je bila vložena zaradi motenja posesti. Tožeča stranka trdi,da je tožena stranka motila posest tožeče stranke na dveh poslovnih prostorih v Ljubljani," poudarjajo na sodišču. 

Že dvakrat so iskali skupni jezik

Kaj točno Delikatesa od Term Čatež zahteva in kaj točno jih je tako močno razjezilo, da so vložili kar tožbo, ni znano, saj niti v Delikatesi niti v Termah Čatež tega za zdaj niso pojasnili.

"Predmetni postopek je še v teku in ga zato ne moremo podrobneje komentirati," le na kratko odgovarjajo v Termah Čatež.

Zagotovo pa Delikatesa ne zahteva denar. "Predmet tožbe ni odškodnina, saj je v sporih zaradi motenja posesti izključeno odločanje o odškodnisnkih zahtevkih," dodajajo na okrajnem sodišču.

Karkoli pa Delikatesa že zahteva, je za Terme Čatež zagotovo nesprejemljivo. Tožbo namreč izpodbijajo z odgovorom, ki so ga sodišču posredovali dva meseca po prejemu tožbe.

"Tožbenemu zahtevku nasprotujejo. Trdijo, da posesti tožeče stranke niso motili," še pojasnjujejo na sodišču.

Sprti strani je sodišče sicer poskušalo prvič pobotati in poravnati v začetku lanskega septembra, drugič pa v začetku januarja.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:25 07.marec 2015.

    Res mislite , da je tole tako pomembno , da mi je vzel 5 min časa?