Slovenija
26 ogledov

Terme dobile prokurista

Terme Maribor Nino Verdnik
Novi lastniki. Platanus v vodilno ekipo postavil Boruta Rojsa.

Maribor. Borut Rojs je novi prokurist Term Maribor. Na četrtkovi seji nadzornega sveta so odstopne izjave podali trije nadzorniki, ki jih je pred pol leta postavil prejšnji lastnik NFD holding. Za skupščino, ki bo 16. maja, pa so za nove nadzornike predlagani Matjaž Kirbiš, Oleg Derkach in Drago Podobnik.

 

Platanus z novimi lastniki

"Tudi v prihodnje bomo družbo vodili in upravljali kot dobri gospodarji, pri čemer pričakujemo aktivno vlogo novega lastnika pri podpori razvojnih načrtov in nadaljnji širitvi poslovanja družbe," je ob aktualnih spremembah dejal Zoran Bošković, predsednik uprave Term Maribor.

Platanus, ki je od nedavnega večinski lastnik Term Maribor, je tudi sam menjal lastnike. Tako si zdaj lastništvo delita družbi Easterland Partners Corp, ki je registrirana na Deviških otokih, in Intelco Group LTD, registrirana v Belizeju. Direktor Platanusa ostaja Derkach iz Moskve. Ta naj bi se po besedah Kirbiša, ki je pravni zastopnik Platanusa, kmalu predstavil tudi zaposlenim v Termah Maribor.

Sicer pa trenutno tečejo vmesni postopki za prevzem preostalih delnic malih delničarjev Term Maribor. Prevzemna ponudba naj bi bila dokončana do začetka maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.