Slovenija
28 ogledov

Terme spet brez kupca

Stanislav Valant. Nino Verdnik
Tujci. Zaradi odlašanja s podpisom pogodbe odstopili od posla.

“Trenutno odločitve ne morem komentirati, ker sem na službeni poti,” je glede odstopa tujca od namere za nakup Term Maribor za Žurnal24 dejal Stanislav Valant, prvi mož NFD holdinga, ki je večinski lastnik omenjene mariborske družbe.

Kljub zavezujoči ponudbi

Včeraj je bila javnost seznanjena s tem, da skupina investitorjev oziroma mednarodna finančna ustanova ni več zainteresirana za 86,5-odstotni delež Term Maribor, ki ga že nekaj časa prodajata NFD holding in Sava Kranj.

Spomnimo, da je potencialni kupec – zastopal ga je ptujski podjetnik Bojan Držaj – z obema prodajalcema že novembra podpisal nezavezujočo ponudbo in kmalu še zavezujočo. Vse od takrat pa posel še ni bil sklenjen. Potencialni investitorji so sicer opravili skrbni pregled vseh poslovnih funkcij Term Maribor, s prodajalci pa naj bi tudi določili vse pogoje, med drugim prodajno ceno. “Vendar zaradi odlašanja s podpisom mednarodne pogodbe o prenosu lastništva z današnjim dnem zapuščajo Slovenijo,” so včeraj navedli pri agenciji Dialog, ki je sporočila odločitev potencialnih investitorjev.

Ne obremenjujejo se več

Kristijan Lasbaher, sindikalni predstavnik Term Maribor, je za Žurnal24 pojasnil: “Delavci se sploh več ne obremenjujejo, kaj je s prodajo. Trenutno delamo dobro, plače so redne, tudi vsi ostali bonusi in prispevki.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.