Slovenija
22 ogledov

Termoelektrarna vendarle v ruske roke

Termoelektrarna Trbovlje Tet
Pogodba usklajena, potrditi jo morajo še nadzorniki, SDH in organi kupca.

Holding Slovenskih elektrarn (HSE) in Edelweiss Investment sta uskladila pogodbo o prodaji 81,33-odstotnega deleža HSE v Termoelektrarni Trbovlje (TET). Sklenitev posla je predvidena do konca meseca.

Pred tem morajo pogodbo potrditi nadzorni svet HSE in Slovenski državni holding, pa tudi organi družbe Edelweiss Investment. O podrobnostih pogodbe in nadaljnjih korakih bodo pravočasno in ustrezno obveščeni tudi predstavniki socialnih partnerjev, zaposleni v TET in lokalna skupnost v Zasavju. 

Prejšnji teden ustavili delovanje, ker so porabili ves premog

Termoelektrarna je prejšnji teden ustavila 125-megavatni blok, saj so porabili še zadnje zaloge premoga z deponije. Več kot 160 zaposlenih v Tetu je zdaj v strahu, da ponovna ustavitev elektrarne po 46 letih obratovanja pomeni njeno dokončno zaprtje.

Generalni direktor HSE Blaž Košorok je že večkrat pojasnil, da interesa za nakup Teta med drugimi družbami ni. HSE je namreč v vmesnem času, ko so potekali pogovori z Burlakovom, k nakupu Teta pozval nekaj manj kot 20 potencialnih kupcev, a odziva ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.