Slovenija
27 ogledov

Termometri tudi do 23 stopinj

Listje Shutterstock
Visoke temperature za ta letni čas se še ne poslavljajo. Tudi konec tedna lahko pričakujemo temperature okoli 15 stopinj Celzija. Še vsaj 14 dni ne bo slane.

"Danes in jutri bo vreme podobno. Na vzhodu bo več sonca, drugod bo pretežno oblačno. Rahle padavine bodo v zahodni in morda kje v osrednji Sloveniji, jutri pravzaprav bolj kot krajevne plohe. Na zahodu in severozahodu lahko kje zagrmi. Na vzhodu bo tudi jutri še nekaj sonca," je povedal dežurni vremenoslovec Andrej Velkavrh.
 
"Danes in jutri bo pihal jugozahodnik, ki bo močnejši danes kot jutri. Ob morju bo pihal jugo, ki bo jutri izrazitejši kot danes. Temperature bodo čez dan večinoma od 15 do 21 stopinj Celzija, na vzhodu do 23 stopinj. Jutri pa bo lahko do 23 stopinj Celzija tudi ob morju."

V sredo se bo veter obrnil v severovzhodnik, na Primorskem se bo začelo jasniti in zapihala bo burja, ki se bo popoldne krepila. Drugod bo oblačno, občasno bodo možne manjše padavine, ki bodo pogostejše na severozahodu in ponekod na severu, verjetno pa jih ne bo v Prekmurju, na skrajnem severovzhodu in na Primorskem. V sredo se bo ohladilo na 15 stopinj.

Po oblačnejšem jutru se bo v četrtek delno zjasnilo, na Primorskem bo delno jasno in pihala bo burja.

"V petek bo zjutraj lahko megla, čez dan bo zmerno oblačno ali pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Konec tedna pa bo spet zapihal jugozahodnik, na zahodu in v osrednji Sloveniji se bo pooblačilo. Mogoče bo že nekaj dežja, zlasti na zahodu v nedeljo," je napovedal Velkavrh.

Najhladnejša dneva bosta tako sreda in četrtek, mraza pa ni pričakovati vsaj še 14 dni. Kot je dejal Velkavrh, slane vsaj dva tedna še ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.