Slovenija
23 ogledov

Teroristi ugrabili potniško letalo

1/27
Žurnal24 main
Praktična vaja. Policisti v sklopu usposabljanja uprizorili trk potniškega in vojaškega letala.

“Na podlagi tonskega zapisa črnih skrinjic smo ugotovili, da so bili v potniškem letalu trije teroristi. Gre torej za sum storitve kaznivega dejanja ugrabitve letala,” je dejal Vilko Širca z Generalne policijske uprave, vodja delovne skupine pri preiskavi letalske nesreče. Zjutraj se je namreč na Debelem rtiču zgodila nesreča civilnega in vojaškega letala.

Dva preživela
Civilno letalo s 50 potniki in šestimi člani posadke je letelo na liniji med Beogradom in Benetkami. O nesreči je bil takoj obveščen glavni preiskovalni inšpektor ministrstva za promet, obveščene in aktivirane pa so bile tudi vse potrebne službe policije in vojske, ki sodelujejo pri preiskavi letalskih nesreč.

Možnosti, da se kaj takega zgodi v realnosti, ne moremo izključiti, zato se tudi usposabljamo.
Vilko Širca

Na srečo to ni bila prava letalska nesreča, temveč praktična vaja v sklopu strokovnega usposabljanja preiskovanja letalskih nesreč s padcem letala v morje.

Iskanje črne skrinjice
V akciji, kjer je sodelovalo 62 ljudi, je policijski helikopter najprej lociral kraj nesreče, s sonarjem pa so pregledali morsko dno in iskali črno skrinjico. V scenariju je bilo predvideno, da naj bi se ob trku letal katapultiral vojaški pilot in s sedežem pristal na kopnem. Iz morja so rešili enega preživelega ter našli nekaj človeških trupel, delov letala, rakete in drugo vojaško opremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.