Slovenija
20 ogledov

Teš: gradnja se nadaljuje

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Gradnja šestega bloka TEŠ se nadaljuje. Predstavniki TEŠ-a so podpisali 110 milijonov evrov iz EIB, a denarja še ne bo. Razlog: ni okoljevarstvenega dovoljenja.

Po poročanju Pop TV je zeleno luč za črpanje 110 milijonov evrov iz Evropske investicijske banke dal konzorcij petih bank. Še lani je za črpanje denarja zadoščalo okoljevarstveno soglasje, danes pa po EIB zahteva okoljevarstveno dovoljenje.

HSE: Sevčnikar zavaja javnost

V Holdingu Slovenske elektrarne so zavrnili obtožbe predsednika sindikata TEŠ Branka Sevčnikarja, vezane na odpoklic Uroša Rotnika.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v HSE, so predstavniki zaposlenih v TEŠ vedno dobili odgovore na vsa zastavljena vprašanja in tako zavrnili navedbe Sevčnikarja v medijih, da ni vpet v delo nadzornega sveta TEŠ, da se ga na seje nadzornikov ne vabi in da se z njim ne komunicira na primeren način.

"Tudi kadar se predstavnik zaposlenih, gospod Franc Rosec, seje ni mogel udeležiti, se je termin usklajeval tako dolgo, da mu je bila prisotnost na seji omogočena. Izjema je bila le zadnja, 20. korespondenčna oziroma posledično 13. izredna seja NS TEŠ 18. 11. 2010," so zapisali v HSE in dodali, da termina omenjene seje niso mogli spremeniti in preložiti zaradi nujnega seznanitvenega sklepa NS TEŠ s ključnimi pogodbami, ki so jih zahtevale banke.

V primeru, da se predstavnik zaposlenih seje nadzornikov ni udeležil do konca (12. izredna seja) ali na njej ni bil prisoten (13. izredna seja) ali pa ni bil dosegljiv (20. korespondenčna seja), pa je bil zapisnik, kot so zapisali v HSE, po nekaj urah po koncu seje poslan na sedež družbe TEŠ, v tajništvo direktorja, z navodilom, da se z njim čimprej seznani predstavnik zaposlenih v NS.

"Sevčnikar zavračal prošnje Tota"
V HSE so tudi zavrnili trditve Sevčnikarja, da nima sogovornika ne v poslovodstvu TEŠ ne v poslovodstvu HSE. Zapisali so, da je novoimenovani direktor TEŠ Simon Tot pri Sevčnikarju večkrat urgiral z željo po pogovoru in omogočanju začetka opravljanja funkcije direktorja družbe.

"13. 11. 2010 je bil sestanek sindikata TEŠ, poslovodstva HSE in direktorja TEŠ, na katerem je bilo mag. Simonu Totu s strani Branka Sevčnikarja obljubljeno, da se bodo sestali in pogovorili, a se to ni zgodilo – tudi 14. 11. 2010 ne, ko je mag. Simon Tot ponovno telefonsko prosil Branka Sevčnikarja za sestanek," so zapisali v HSE in dodali, da se Sevčnikar tudi kasneje ni odzval na prošnje Tota za sestanek.

"Iz naštetega je razvidno, da s strani sindikata TEŠ ni bilo v komunikacijo z mag. Simonom Totom, direktorjem TEŠ, vloženega nikakršnega truda, zato so trditve, da je neodzivna druga stran, navadno zavajanje. Tega pa ne moremo trditi za sindikat Premogovnika Velenje, kjer je sestanek s poslovodstvom HSE in direktorjem TEŠ v torek, 23. 11. 2010, potekal v pozitivnem in konstruktivnem vzdušju, z jasno izraženo voljo za sodelovanje," so zaključili v HSE.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.