Slovenija
35 ogledov

Težak sneg podiral drevesa

Podrto drevo Maribor Nino Verdnik
Dopoldne naj bi padavine prenehale, prvi sneg to sezono na cestah ni povzročil večjih težav, so jih pa drevesa, ki so padala zaradi težkega snega in vetra.

Medtem ko je veter večer prej podiral predvsem drevesa na Štajerskem in Pohorju, zaradi česar je prišlo tudi do velikega požara, sta bila danes ponoči na udaru predvsem Dolenjska in Posavje. 

Zjutraj so se tako podrla drevesa na cesto Kalce - Mali Trn (občina Krško), v kraju Drganja Sela pri Straži je drevo padlo na električni drog in prekinilo dobavo elektrike, na cesti Mirna Peč–Trebnje pri naselju Jelše v občini Mirna Peč pa je promet oviralo več podrtih dreves. Podrta drevesa so ovirala promet tudi na  cesti Ledina v občini Sevnica, na cesti Podturn pri Dolenjskih Toplica, na cesti Dolnja Težka Voda–Vahta, na cesti Šmarješke Toplice–Šmarjeta ter na cesti Čatež–Velika Loka pri naselju Trnje v občini Trebnje. 

Na Katarini 20 centimetrov snega, v Ljubljani dva

Sneg Ljubljana | Avtor: bralka bralka

V Kočevju imajo 16 centimetrov snega, v Novem mestu 13, v Ratečah in Črnomlju dvanajst, v Celju štiri in v Ljubljani dva centimetra snega. 

Na Kredarici je zapadlo 46 centimetrov snega, na Vojskem 42, na Voglu 30, na Katarini nad Ljubljano pa 20 centimetrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.